Sinus lift – Ανύψωση Ιγμορείου

Χτίστε τις βάσεις για ένα σίγουρο χαμόγελο!

Για όσους πρόκειται να χάσουν τα άνω πίσω δόντια ή για όσους δεν είναι ικανοποιημένοι με την μερική τους άνω οδοντοστοιχία, η Ανύψωση Ιγμορείου – Sinus Lift είναι η ιδανική μέθοδος.
Πρόκειται για μια αναπλαστική τεχνική που προορίζεται για τις πλάγιες περιοχές της άνω γνάθου και μας βοηθά να τοποθετήσουμε σταθερά δόντια με εμφυτεύματα δοντιών.

 

Sinus Lift – Ανύψωση ιγμορείου και εμφυτεύματα δοντιών

 

Η Ανύψωση Ιγμορείου – έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της έλλειψης οστού την πλάγια περιοχή της άνω γνάθου, καθώς εκμεταλλευόμενοι την φυσική κοιλότητα του ιγμορείου μπορούμε να αναγεννήσουμε σημαντικές ποσότητες οστού για μια μελλοντική εμφύτευση.

 

Τι είναι το ιγμόρειο?

Το ιγμόρειο είναι μια φυσική κοιλότητα της άνω γνάθου, ακριβώς κάτω από τα μάτια και πλαγίως της μύτης. Επικοινωνεί με την ρινική κοιλότητα μέσω ενός στομίου και συγκαταλέγεται στους παραρίνιους κόλπους του αναπνευστικού μας συστήματος.

 

Το ιγμόρειο

 

Ο πυθμένας του ιγμορείου βρίσκεται πάνω από τα πίσω δόντια. Το κόκαλο που χωρίζει τα δόντια από το ιγμόρειο έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις όσον αφορά το πάχος: σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρκετά χιλιοστά σε βαθμό, που ακόμα και αν φύγουν τα δόντια, απομένει αρκετό κόκαλο για μια εμφύτευση (1).

 

Μέγεθος του ιγμορείου

 

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις η γνάθος ανάμεσα στο ιγμόρειο και τα δόντια είναι τόσο λεπτή, οι ρίζες των πίσω δοντιών μπορεί να προβάλλουν μέσα στην κοιλότητα του ιγμορείου (3).

 

Sinus Lift – Τεχνική

Η ανύψωση ιγμορείου είναι μια πολύ συντηρητική και ελάχιστα παρεμβατική αναγεννητική μέθοδος και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Σε μια Ανύψωση Ιγμορείου – εντοπίζουμε την περιοχή που λείπουν τα δόντια και με κατάλληλους χειρισμούς κερδίζουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του ιγμορείου. Σταδιακά τοποθετούμε το οστικό μόσχευμα στην κοιλότητα έως ότου γεμίσουμε πλήρως τον χώρο που έχουμε δημιουργήσει.

 

Ανύψωση Ιγμορείου – Sinus Lift

 

Στη συνέχεια θα πρέπει να αφήσουμε χρόνο ( συνήθως 4-6 μήνες ) ώσπου να ωριμάσει και να ενσωματωθεί πλήρως το μόσχευμα και να γίνει η τοποθέτηση του εμφυτεύματος.

 

Αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών

 

Και πάλι θα πρέπει να δώσουμε χρόνο έτσι ώστε το εμφύτευμα να ενσωματωθεί από το νέο-σχηματισμένο οστό της αναγέννησης.
Είναι γεγονός ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, όπου τον περισσότερο χρόνο απλά περιμένουμε ώσπου να ολοκληρωθεί η επούλωση του οστού.

Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν δεν υπάρχει καθόλου κόκαλο και δεν μπορεί να γίνει μια συμβατική εμφύτευση, η ανύψωση ιγμορείου είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε μια μερική οδοντοστοιχία.

 

Sinus Lift – Εφαρμογές

Η ανύψωση ιγμορείου μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο εύρος περιπτώσεων, καθώς μπορούμε να αναγεννήσουμε το κόκαλο για την εμφύτευση ενός μεμονωμένου δοντιού

 

Ανύψωση ιγμορείου και ένα μονήρες εμφύτευμα

 

Ή να καλύψει τις ανάγκες για σταθερά δόντια στις πλάγιες περιοχές του στόματος όταν τα πρόσθια είναι απολύτως υγιή

 

Ανύψωση Ιγμορείου και στις δύο πλευρές της άνω γνάθου

 

Η ανύψωση ιγμορείου και οι εξελιγμένες τεχνικές αναγέννησης του οστού μας δίνουν πλέον τελείως νέες δυνατότητες, καθώς μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αισθητική και την φυσικότητα του στόματος με προβλέψιμο και βιολογικό τρόπο.

 

" Ως πολιτικός μηχανικός γνωρίζω ότι για μία ισχυρή κατασκευή, πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχουμε γερά θεμέλια. Δεν φανταζόμουν ότι το ίδιο θα γινόταν και στο ίδιο μου το στόμα! Νοιώθω απόλυτη σιγουριά.. ".
Μιχάλης Α.
★★★★★

Ανύψωση Ιγμορείου - Sinus Lift

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Sinus Lift – Ψηφιακός προγραμματισμός

 

Όπως σε πολλούς τομείς της σύγχρονης εμφυτευματολογίας, έτσι και στην ανύψωση ιγμορείου οι σύγχρονες απεικονιστικές μέθοδοι και το CBCT μας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξουμε με κάθε λεπτομέρεια το ιγμόρειο και την περιοχή της αναγέννησης.

 

Ιγμόρειο – διαστάσεις και ιδιαιτερότητες

 

Όχι μόνο έχουμε μια καθαρή εικόνα του σχήματος και του μεγέθους του ιγμορείου( 1,2) , αλλά μπορούμε να αναγνωρίσουμε ανατομικές ιδιαιτερότητες, όπως μια οστική δοκίδα (3) ή παθολογικές καταστάσεις όπως ο υπερπλαστικός βλεννογόνος ιγμορείου λόγω χρόνιας ιγμορίτιδας (4).

Πλεονεκτήματα της Ανύψωσης ιγμορείου

Με την ανύψωση ιγμορείου ουσιαστικά αλλάζουμε τελείως το οστικό υπόβαθρο στην πάγια περιοχή της άνω γνάθου και σε αντίθεση με άλλες αναγεννητικές τεχνικές, σπάνια έχουμε περιορισμό στην ποσότητα οστού που μπορούμε να αναγεννήσουμε.

 

Ανύψωση Ιγμορείου – Sinus Lift

 

Με αυτή τη τεχνική μπορούμε να αναγεννήσουμε οστό στον κενό χώρο του ιγμορείου όχι μόνο σε ύψος για ένα μεμονωμένο δόντι, αλλά και σε εύρος για μια εμφύτευση και την αποκατάσταση μιας ολόκληρης πλευράς του στόματος με εμφυτεύματα δοντιών.

 

Αναγέννηση οστού και Ανύψωση Ιγμορείου

 

Ανάλογα με την περίπτωση μπορούμε χάρη στην ανύψωση ιγμορείου να αναγεννήσουμε τη γνάθο για την αποκατάσταση ενός μεμονωμένου δοντιού, ειδικά όταν τα διπλανά δόντια είναι απολύτως υγιή, ή να τοποθετήσουμε δύο ή περισσότερα εμφυτεύματα και να αποφύγουμε έτσι μια κινητή οδοντοστοιχία

 

Ανύψωση Ιγμορείου – δυνατότητες και εφαρμογές

 

….

 

Ανύψωση ιγμορείου και ολική αποκατάσταση

Η ανύψωση ιγμορείου παίζει σημαντικό ρόλο στα πλαίσια μια ολικής αποκατάστασης της άνω γνάθου με εμφυτεύματα δοντιών
Σε μια ολική γέφυρα στην άνω γνάθο σημαίνει ότι έχουν χαθεί ή θα πρέπει να εξαχθούν όλα τα δόντια και τις περισσότερες φορές συνδυάζουμε την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με αναπλαστικές τεχνικές όπως η αναγέννηση οστού ή ανύψωση ιγμορείου

 

Ανύψωση Ιγμορείου και ολική αποκατάσταση

 

Χάρη στα σύγχρονα οστικά μοσχεύματα και τις αναγεννητικές τεχνικές η Ανύψωση Ιγμορείου αποτελεί πλέον μια προβλέψιμη και αξιόπιστη μέθοδο για την αναγέννηση του οστού και την λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της πλάγιας περιοχής της άνω γνάθου.