Αισθητική

Η φυσική αρμονία στο χαμόγελό σας!

 

Όταν χάσουμε ένα ή περισσότερα δόντια στην αισθητική περιοχή επιστρατεύουμε κάθε αναγεννητική τεχνική που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας με σκοπό όχι μόνο για λειτουργικούς, αλλά και σε ένα μεγάλο βαθμό για αισθητικούς λόγους.

 

Αισθητική αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών

 

Για να πετύχουμε ένα φυσικό και αισθητικό αποτέλεσμα προσπαθούμε ουσιαστικά να μιμηθούμε το σχήμα και τον τρόπο με τον οποίο τα ούλα αγκαλιάζουν και περιβάλλουν τα φυσικά δόντια.

 

Ιδανικό σχήμα περιεμφυτευματικών ιστών

 

Για να το καταφέρουμε αυτό δεν αρκεί τα ούλα να περιβάλλουν το εμφύτευμα, αλλά θα πρέπει να φτάσουν πιο ψηλά ώστε να αγκαλιάζουν και την προσθετική αποκατάσταση.

 

Αισθητική αναγέννηση των ούλων

 

Έτσι η θήκη του εμφυτεύματος φαίνεται σαν να αναδύεται με φυσικό τρόπο από τα ούλα. Όταν δε την αφαιρέσουμε, τα ούλα διατηρούν το φυσικό τους σχήμα καθώς αγκαλιάζουν τα φυσικά δόντια και κάτω από τα ούλα, μέχρι τη ρίζα.

 

Ιδανικό σχήμα περιεμφυτευματικών ιστών

 

Για να το καταφέρουμε αυτό δανειζόμαστε διάφορες μεθόδους από τις αναγεννητικές τεχνικές της περιοδοντολογίας που εφαρμόζουμε εδώ και πολλά χρόνια για να διορθώσουμε αισθητικά προβλήματα σε φυσικά δόντια.

 

Όταν έχουμε ένα σχετικά μικρό έλλειμμα μαλακών ιστών, ένας απλός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος είναι να μεταφέρουμε μια μικρή ποσότητα ιστών από την εσωτερική πλευρά του ουρανίσκου και να την αναδιπλώσουμε προς την εξωτερική – εμφανή πλευρά του εμφυτεύματος.

 

Τεχνική για την αισθητική αναγέννηση των ούλων

 

Την πλαστική αυτή επέμβαση μπορούμε να την συνδυάσουμε με την αποκάλυψη του εμφυτεύματος ή ακόμα και με τοποθέτηση και την  άμεση φόρτιση των εμφυτευμάτων. Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούμε την προσωρινή αποκατάσταση ως οδηγό, που θα βοηθήσει τα ούλα να πάρουν ένα φυσικό, αισθητικό σχήμα.

 

Αισθητική αναγέννηση των περιεμφυτευματικών ιστών

 

Με αυτόν τον απλό και συντηρητικό τρόπο μπορούμε σε πολλές περιπτώσεις να πετύχουμε ένα πολύ φυσικό και αισθητικό αποτέλεσμα

 

Αναγέννηση ούλων – μόσχευμα συνδετικού ιστού

Όταν το έλλειμμα σε μαλακούς ιστούς είναι μεγαλύτερο, τότε θα πρέπει να επιστρατεύσουμε μια διαφορετική μέθοδο, και αυτή δανεισμένη από την περιοδοντολογία: το μόσχευμα συνδετικού ιστού

Είναι μια καταξιωμένη τεχνική για να αναγεννήσουμε τα ούλα σε ύψος και σε πλάτος στα ούλα, δίνοντας παράλληλα όγκο και φυσική εμφάνιση στα ούλα.

Δότρια περιοχή είναι ο ουρανίσκος, μόνο που πηγαίνουμε κάτω από τον βλεννογόνο, σε μια περιοχή η οποία είναι πλούσια σε φυσικό κολλαγόνο. Το μόσχευμα τοποθετείται στην πρόσθια περιοχή, όπου υπάρχει το έλλειμμα των ούλων.

 

Μόσχευμα συνδετικού ιστού

 

Κατά την λήψη του μοσχεύματος έχουμε τη δυνατότητα να καθορίσουμε το πλάτος και πάχος του μοσχεύματος, ανάλογα με το βαθμό έλλειψης των περι-εμφυτευματικών ιστών.

 

Αισθητική αναγέννηση ούλων με μόσχευμα συνδετικού ιστού

 

Αυτή η τεχνική έχει το πλεονέκτημα ότι κερδίζουμε ύψος και όγκο στα ούλα δίνοντάς μας περιθώρια για να διαμορφώσουμε τα ούλα με τον πιο φυσικό τρόπο.

 

 

Φυσική αποκατάσταση με ένα οδοντικό εμφύτευμα

 

Χάρη στις αναπλαστικές τεχνικές και το μόσχευμα συνδετικού ιστού μπορούμε να αναγεννήσουμε τα ούλα και να αποδώσουμε στους περι-εμφυτευματικούς ιστούς φυσιολογικό σχήμα και υφή, έτσι ώστε μια αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών να είναι απόλυτα φυσική.

 

“ Όσο ήμουν στη δραματική σχολή και έπαιζα τους πρώτους μου ρόλους, είχα εστιάσει στην υποκριτική. Είδα όμως ότι δεν ήμουν άνετη να χαμογελάσω… Δεν έφτανε μόνο να αντικαταστήσουμε το παιδικό δόντι, έπρεπε να μη φαίνεται καμία διαφορά από τα υπόλοιπα. Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει η σύγχρονη οδοντιατρική! Χαίρομαι που βλέπω αφίσες στο δρόμο και το χαμόγελό μου είναι απολύτως φυσικό! “
Αγγελική Κ.
★★★★★

Αισθητική αποκατάσταση μεμονωμένων δοντιών

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Αναγέννηση ούλων και οστικά μοσχεύματα

Υπάρχει μια στενή σχέση ανάμεσα στη θέση και το μέγεθος του οστού της γνάθου, και τη θέση των ούλων. Μπορεί με τις αναγεννητικές τεχνικές να μπορούμε να δώσουμε όγκο στα ούλα, αλλά αυτό έχει και κάποια όρια.

Δεν είναι σπάνιες οι φορές που το οστικό έλλειμμα είναι τόσο έντονο, που θα πρέπει πρώτα να γίνει οστική αναγέννηση ώστε να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Φυσική αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών

 

Το αυτόλογο οστικό μόσχευμα ( που το συλλέγουμε από ένα άλλο σημείο του στόματος), έχει εξαιρετική βιολογική συμπεριφορά και προσδίδει επαρκή μέγεθος στη γνάθο, ώστε να δεχθεί ένα εμφύτευμα.

Η προσέγγιση αυτή έχει πολύ καλή εφαρμογή στην περίπτωση που έχουμε συγγενή έλλειψη των πλάγιων τομέων.
Εδώ έχουμε έλλειμμα ιστών διότι το κόκαλο ποτέ δεν απέκτησε το φυσιολογικό σχήμα και μέγεθος, καθώς το κανονικό δόντι δεν υπάρχει καθόλου.

 

Αναγέννηση σκληρών και μαλακών ιστών

 

Αναγεννώντας τη γνάθο σε τρείς διαστάσεις με ένα αυτόλογο οστικό μόσχευμα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα ισχυρό εμφύτευμα., ενώ παράλληλα, με τις αναπλαστικές τεχνικές των ούλων είμαστε σε θέση να πετύχουμε ένα φυσικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Προληπτική αναγέννηση ούλων

Σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε την απορρόφηση του οστού και των ούλων, ειδικά σε μια άμεση εμφύτευση στην αισθητική ζώνη.

 

Προληπτική αναγέννηση περιεμφυετματικών ιστών

 

Με αυτή την προσέγγιση παράλληλα με την εξαγωγή του δοντιού (1) γίνεται η τοποθέτηση του εμφυτεύματος (2) σε συνδυασμό με την τοποθέτηση ξενομοσχεύματος (3) και ενός μοσχεύματος συνδετικού ιστού (4).

Έτσι πολύ πριν προκύψει ένα αισθητικό πρόβλημα αναγεννούμε τους σκληρούς και μαλακούς ιστούς για ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα

 

Διαμόρφωση των ούλων για μια φυσική αποκατάσταση

 

Η αισθητική αναγέννηση των ούλων αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία αναγέννησης των ιστών. Καθώς υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στα ούλα και τους υποκείμενους σκληρούς ιστούς της γνάθου, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι η αναγέννηση των ούλων για αισθητικούς λόγους ξεκινά πολλές φορές πολύ πριν από αυτή την ίδια την εμφύτευση.