• Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 35
  • alex@emfyteymatadontion.gr
  • 2107248524

Αναγεννηση Οστου-Μεμβρανες

Η σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία της φυσικότητας

Η αναγεννηση οστου είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις σε μια θεραπεία με εμφυτευματα δοντιων και δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις αναγεννητικές μεμβρανες.
Η μεμβρανη τοποθετείται χειρουργικά στην περιοχή της βλάβης, όπου επιθυμούμε την αναγεννηση οστου, ανάμεσα στο κοκκαλο και τα ούλα.

Αναγεννηση οστου - Μεμβρανες
Αναγεννηση οστου – Μεμβρανες

Η μεμβράνη διαχωρίζει του μαλακούς και σκληρούς ιστούς και με αυτό τον τρόπο απομονώνεται η περιοχή της οστικής βλάβης δημιουργώντας έτσι συνθήκες για την αναγεννηση του οστου.

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες μεμβρανών

Α.Αναγεννηση Οστου-Μη απορροφήσιμες μεμβρανες

Οι μη απορροφησιμες μεμβρανες οι οποίες είναι κατασκευασμένες από επεξεργασμένο τεφλόν ή άλλα υλικά

Αναγεννηση οστου - Μεμεβρανες
Αναγεννηση οστου – Μεμεβρανες

Οι μεμβρανες τοποθετούνται στην περιοχή της αναγεννησης και μετά από συγκεκριμένος χρονικό διάστημα θα πρέπει να αφαιρεθούν.

Β.Αναγεννηση Οστου-Απορροφήσιμες μεμβρανες

Οι απορροφησιμες μεμβρανες είναι κατασκευασμένες από κολλαγόνο ή άλλα υλικά και έχουν την ιδιότητα ότι απορροφούνται από τον οργανισμό μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα.

Αναγεννηση οστου - Απορροφήσιμες Μεμεβράνες
Αναγεννηση οστου – Απορροφήσιμες Μεμεβράνες

Η τεχνογνωσία έχει προχωρήσει μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιούμε, να έχουμε έλεγχο για το χρονικό διάστημα που θα ολοκληρωθεί η απορρόφηση της μεμβρανης.

Όταν κάνουμε μια οστική αναγεννηση πριν από μια εμφυτευση είναι σημαντικό να αποκτήσουμε καλή ποιότητα οστού με το κατάλληλο σχήμα.
Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν μη απορροφήσιμες μεμβρανες με ενίσχυση από έλασμα τιτανίου, το οποίο υποστηρίζει τη μεμβρανη και διασφαλίζει ένα ικανοποιητικό σχήμα της γνάθου για μια μελλοντική εμφυτευση.

Μεμβράνες με ενίσχυση τιτανίου
Μεμβράνες με ενίσχυση τιτανίου

Σε ιδιαίτερα προχωρημένες περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πλέγμα ή φύλο τιτανίου, το οποίο διατηρεί αναλλοίωτο το χώρο που θέλουμε να γίνει η αναγεννηση οστου.

Αναγεννηση οστου - Πλέγμα τιτανίου
Αναγεννηση οστου – Πλέγμα τιτανίου

Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα πολύτιμη σε περιοχές όπου υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο οστικό έλλειμμα και ασκούνται συνεχείς πιέσεις από τα ούλα, τους παρακείμενους μύες ή από τα χείλη με κίνδυνο να χαθεί το αναγεννημένο κοκκαλο.

Με τα εμφυτεύματα δοντιών απέκτησα σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Νοιώθω ότι έχω περισσότερη διάθεση και ενέργεια για να απολαύσω την κάθε στιγμή με τους φίλους και την οικογένειά μου. Ολόκληρο το πρόσωπό μου λάμπει...
Μαίρη Π.
*****

Αναγέννηση ιστών και αυξητικοί παράγοντες

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;