• Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 35
  • alex@emfyteymatadontion.gr
  • 2107248524

Αναγεννηση Οστου-Μοσχευματα

Αναγεννήστε το όνειρο της φυσικής σιγουριάς

Τα μοσχευματα οστου ( οστικα μοσχευματα ) είναι ένα απαραίτητο βοήθημα στην αναγεννηση οστου όπου διορθώνουμε τις βλάβες του οστου και να αναπληρώνουμε οστικα ελλείμματα σε διάφορες περιοχές του στόματος.

Η αναγεννηση οστου είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια να μετριάσουμε την έκταση της βλάβης έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια εμφύτευση και να αποκαταστήσουμε την λειτουργία και αισθητική του στόματος.

Αναγεννηση Οστου – Αυτογενη Μοσχευματα

Απ’ όλα τα μοσχευματα, η καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα το οστούν από τον ίδιο τον άνθρωπο, τα λεγόμενα αυτογενή μοσχευματα. Όταν η αναγεννηση οστου που πρέπει να κάνουμε δεν είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη και δεν χρειαζόμαστε μεγάλη οστική ποσότητα, τότε η καλύτερη λύση είναι τα μοσχευματα που μπορούμε να συλλέξουμε από τη περιοχή του στόματος ( τα ενδοστοματικά μοσχευματα).

Τα ενδοστικά αυτογενή μοσχευματα μπορούμε να τα συλλέξουμε από διάφορα σημεία του στόματος ( πηγούνι, περιοχή φρονιμητών κ.λ.π.)

Αναγεννηση οστου - Αυτομοσχευματα - σημεια λήψης
Αναγεννηση οστου – Αυτομοσχευματα – σημεια λήψης

και μπορούν να τοποθετηθούν στην περιοχή της βλάβης ενός μεμονωμένου, ή περισσότερων δοντιών και σταθεροποιούνται με ειδικές βίδες τιτανίου.

Αναγεννηση οστου - Αυτομοσχευματα - Τοποθετηση
Αναγεννηση οστου – Αυτομοσχευματα – Τοποθετηση

Σε ιδιαίτερα εκτεταμένες βλάβες είμαστε πολλές φορές αναγκασμένοι να προσφύγουμε στα εξωστοματικά οστικα μοσχευματα, προσεγγίζοντας σημεία του σώματος που μπορούν να δώσουν μεγαλύτερες ποσότητες, όπως η λεκάνη, η κνήμη κ.λ.π.

Αναγεννηση Οστου – Οστικα συμπληρώματα

Σε μια αναγεννηση οστου, μπορεί το ενδοστοματικο μοσχευμα, που συλλέξαμε να μην αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης αναγεννησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις σημαντικό βοήθημα είναι τα οστικά μοσχευματα του εμπορίου.
Τα οστικα μοσχευματα μπορεί να είναι αλλογενή – ανθρώπινα μοσχευματα από δότες οργάνων- , ξενογενή – οστικά μοσχευματα από άλλους ζωντανούς οργανισμούς ( βόεια κ.λ.π.), ή αλλοπλαστικά – υδροξυλαπατίτης, φωσφορικό ασβέστιο κ.λ.π. –βιο-ενεργές ουσίες που συμβάλλουν στην αναγεννηση οστου.

Αναγεννηση οστου - Μοσχευματα εμπορίου
Αναγεννηση οστου – Μοσχευματα εμπορίου

Τα μοσχευματα έρχονται είτε σαν block – κύβοι ή παραλληλόγραμμα κομμάτια, είτε σαν σκόνη με διαφορετικό μέγεθος κόκκων είτε σαν παχύρευστη πάστα σε μια σύριγγα.

Με τις σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους και τα τελευταία οστικά συμπληρώματα η αναγεννηση οστου είναι πλέον μια τεχνική που μπορούμε να εμπιστευθούμε, ώστε να θεραπεύσουμε τις περισσότερες περιπτώσεις έλλειψης οστού.

Είχα πολύ συχνά φλεγμονές και έπερνα τακτικά αντιβίωση. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι υπήρχε μια μεγάλη κύστη που προκάλεσε μεγάλη βλάβη στη γνάθο. Χάρη στην αναγέννηση της γνάθου και τα εμφυτεύματα δοντιών βρήκα την υγειά μου. Τα δόντια μου είναι τόσο φυσικά! Μπορώ πια να μιλήσω και να χαμογελάσω ελεύθερα!
Χριστίνα Κ.
*****

Αναγέννηση ιστών και εμφυτεύματα δοντιών

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;