Ολική γέφυρα

Εμφυτεύματα δοντιών, γιατί τα νιάτα δεν έχουν ηλικία!

 

Mια στεθρή γέφυρα με εμφυτεύματα δοντιών είναι η ιδανική λύση όταν κάποιος χάσει στην άνω γνάθο όλα του τα δόντια και επιθυμεί μια φυσική και σταθερή αποκατάσταση.

Είναι γεγονός ότι η έλλειψη δοντιών ειδικά στην άνω γνάθο δεν περιορίζει μόνο τη λειτουργία της μάσησης και της ομιλίας. Πάνω απ’ όλα είναι μια εμφανής απώλεια, που αλλοιώνει σημαντικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου

Ολική γέφυρα στην άνω γνάθο με εμφυτεύματα δοντιών

 

Χάρη στα εμφυτεύματα δοντιών και τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές μπορούμε πλέον σίγουρα και προβλέψιμα να αποκαταστήσουμε την αισθητική και λειτουργικότητα του στόματος.

 

 

Εμφύτευση στην άνω γνάθο

Τις περισσότερες φορές, παρά την απώλεια δοντιών και τη συρρίκνωση της γνάθου μπορούμε να κάνουμε μια εμφύτευση χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Εμφυτεύματα δοντιών – ολική γέφυρα στην άνω γνάθο

 

Ορισμένες όμως φορές οι συνθήκες μπορεί να μην είναι ιδανικές. Ας μην ξεχνάμε ότι πάνω από την άνω γνάθο βρίσκονται τα ιγμόρεια, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν περιοριστικό παράγοντα, όσον αφορά το ύψος της γνάθου και την ποσότητα οστού που έχουμε στη διάθεσή μας για μία εμφύτευση.

Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις η σύγχρονη εμφυτευματολογία μας δίνει λύσεις, είτε τοποθετώντας τα εμφυτεύματα κεκλιμένα, με τρόπο τέτοιο, ώστε να αποφύγουμε τον κενό χώρο των ιγμορείων (1),

 

Τοποθέτηση εμφυτευμάτων στην άνω γνάθο

 

είτε εφαρμόζοντας μια σύγχρονη αναγεννητική τεχνική, την Ανύψωση Ιγμορείου – Sinus Liftε (2), με την οποία μπορούμε να αναγεννήσουμε το οστό της άνω γνάθου σε αυτά ακριβώς τα σημεία που θέλουμε να τοποθετήσουμε τα εμφυτεύματα δοντιών.

 

Εμφύτευση στην άνω γνάθο και ψηφιακός προγραμματισμός

Η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να μας δώσει λύσεις ακόμα και στις πιο περίπλοκες περιπτώσεις. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τα τελευταίας γενιάς εξειδικευμένα ψηφιακά προγράμματα ανάλυσης και χειρουργικού προγραμματισμού.

Με τις σύγχρονες ακτινολογικές μεθόδους και την τομογραφία CBCT αποκτούμε μια πιστή απεικόνιση της γνάθου την οποία επεξεργαζόμαστε με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή

 

Ψηφιακός προγραμματισμός και εμφυτεύματα στην άνω γνάθο

 

Ο ψηφιακός προγραμματισμός μα δίνει τη δυνατότητα εκ των προτέρων να καθορίσουμε με ακρίβεια τη θέση και κλίση του κάθε εμφυτεύματος και να προγραμματίσουμε μια οστική αναγέννηση ή μια Ανύψωση Ιγμορείου – Sinus Lift.

Εμφυτεύματα δοντιών – ολική αποκατάσταση στην άνω γνάθο

 

Χάρη στα εμφυτεύματα δοντιών και τη σύγχρονη τεχνολογία , χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αποκαταθιστούν  με σίγουρο και προβλέψιμο τρόπο την απώλεια των δοντιών στην άνω γνάθο.

 

 

" Τα τελευταία χρόνια είχα ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με τα δόντια μου. Συνέχεια ερεθισμοί και αποστήματα, συνέχεια αντιβίωση. Με τα εμφυτεύματα δοντιών ένοιωσα αμέσως τη διαφορά! Το στόμα μου είναι πια απόλυτα υγιές και καθαρό. Ακόμα και οι τελευταίες ιατρικές εξετάσεις βγήκαν καλύτερες! Νοιώθω τόσο ωραία…"
Νίκος Κ.
★★★★★

Εμφυτεύματα Δοντιών & Άμεση Φόρτιση

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Προσθετική αποκατάσταση στην άνω γνάθο

Η κατασκευή μιας σταθερής γέφυρας με εμφυτεύματα δοντιών στην άνω γνάθο παρουσιάζει και αυτή με την σειρά της ιδιαίτερες προκλήσεις

 

Εμφυτεύματα δοντιών στην άνω γνάθο

 

καθώς τα εμφυτεύματα που έχουμε τοποθετήσει ακολουθούν το φυσιολογικό σχήμα και κλήση της άνω γνάθου. Αυτό σημαίνει ότι  το καθ’ ένα οδοντικό εμφύτευμα έχει διαφορετική κλίση από τα υπόλοιπα.

 

Προσθετικη αποκατασταση

Όταν έρθει η στιγμή για την κατασκευή της προσθετικής αποκατάστασης, θα πρέπει όλα τα εμφυτεύματα να «παραλληλιστούν», να αποκτήσουν δηλαδή μια κοινή φορά ένθεσης, έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί η προσθετική αποκατάσταση.

Προσθετική αποκατάσταση στην άνω γνάθο

 

Αυτό είναι εφικτό, χάρη στα σύγχρονα προσθετικά τμήματα των εμφυτευμάτων και τα κεκλιμένα κολοβώματα, τα οποία έρχονται σε διάφορα μεγέθη και – το πιο σημαντικό – σε διαφορετικές κλήσεις.

 

Προσθετική αποκατάσταση στην άνω γνάθο

 

Όταν η απόκλιση των εμφυτευματων είναι ακόμα πιο έντονη, πολύτιμη βοήθεια είναι τα εξατομικευμένα κολοβώματα, τα οποία μας επιτρέπουν

 

Εμφυτεύματα δοντιών και εξατομικευμένα κολοβώματα

 

να κατασκευάσουμε στηρίγματα ακριβώς με το σχήμα, το μήκος και την κλήση που απαιτεί η συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Προσθετική αποκατάσταση και ψηφιακή τεχνολογία

Η τεχνολογία CAD / CAM αποτελεί μια σημαντική επανάσταση της σύγχρονης οδοντιατρικής και μας παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και ποιότητα στην προσθετική αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών.

Η μέθοδος αυτή έρχεται να μας δώσει λύσεις ειδικά σε δύσκολες περιπτώσεις, όπου λόγω της θέσης των εμφυτευμάτων δεν είναι εφικτή μια αποκατάσταση με προκατασκευασμένα προσθετικά τμήματα.

Εμφυτεύματα δοντιών – ψηφιακός σχεδιασμός προσθετικής αποκατάστασης

 

 

Τώρα πλέον μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό μοντέλο του στόματος και των εμφυτευμάτων. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CAD / CAM, μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις στο σχήμα το ύψος, τη γωνία και την κωνικότητα του κολοβώματος, όπως επίσης και στο όριο με τα ούλα.

 

Ψηφιακός προγραμματισμός στην άνω γνάθο & εμφυτεύματα δοντιών

 

 

Στη συνέχεια ο οδοντοτεχνίτης μπορεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει με ακρίβεια την προσθετική αποκατάσταση σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης και την καθοδήγηση του οδοντιάτρου.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε απόλυτο έλεγχο σε κάθε βήμα της κατασκευής, διασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη ακρίβεια και εφαρμογή, ιδιαίτερα σε απαιτητικές περιπτώσεις.