Άμεση φόρτιση

Η άμεση φόρτιση με τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος με την οποία μπορούμε να πετύχουμε σε μια ημέρα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αμεση φορτιση – Ενδείξεις και πλεονεκτήματα

Η άμεση φόρτιση με τα σύγχρονα εμφυτευματα δοντιων μπορεί να καλύψει πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Με την αμεση φορτιση μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μεμονωμένο δόντι στην πλάγια ή στην πρόσθια περιοχή του στόματος, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

.

Ακόμα και όταν λείπουν περισσότερα δόντια σε μια περιοχή του στόματος μπορούμε να εφαρμόσουμε την μέθοδο της άμεσης φόρτισης. Με αυτό τον τρόπο δεν αποκαθιστούμε μόνο τη λειτουργία της μάσησης, αλλά καλύπτουμε άμεσα και το αισθητικό πρόβλήμα που υπάρχει.

Εκεί που η αμεση φορτιση κάνει πραγματικά θαύματα είναι όταν όλα τα δόντια έχουν προβλήματα και θα πρέπει να εξαχθούν. Σε παλαιότερες εποχές θα έπρεπε να συμβιβαστούμε με μια ολική οδοντοστοιχία για την μεταβατική περιόδο της οστεο-ενσωμάτωσης.  Τώρα χάρη στην άμεση φόρτιση μπορούμε την ίδια στιγμή που θα γίνουν οι εξαγωγές των δοντιών,  να τοποθετήσουμε τα εμφυτεύματα δοντιών και να προσαρμόσουμε την σταθερή μεταβατική αποκατάσταση!

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνική έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, αρκεί η γενικότερη υγεία και οι συνθήκες του στόματος και της γνάθου, να το επιτρέπουν. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να προηγηθεί σχολαστικός προεγχειρητικός έλεγχος και προγραμματισμός ωστε να βεβαιωθούμε ότι ο ενδιαφερόμενος είναι καλός υποψήφιος για μια αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων και την αμεση φορτιση.

Αμεση φορτιση & Σύγχρονα εμφυτευματα δοντιων

Η άμεση φόρτιση είναι μια εξειδικευμένη τεχνική και την οφείλουμε πρωτίστως στα νέα, εξελιγμένα εμφυτευματα δοντιων.
Τα παλαιότερα εμφυτευματα δοντιων έχουν σχήμα κυλινδρικό ή σχήμα βίδας, με λεπτό σπείρωμα, έτσι ώστε να εφαρμόζουν παθητικά στη γνάθο
Το ίδιο σχήμα συναντούμε και σε πολλά σύγχρονα εμφυτεύματα, τα οποία είναι συμβατικά, δηλαδή προορίζονται για μια κλασική εμφύτευση.

Αμεση φορτιση - Εμφυτευματα δοντιων

Αμεση φορτιση – Εμφυτευματα δοντιων

Αντίθετα, τα εμφυτευματα που είναι κατάλληλα για αμεση φορτιση έχουν σχήμα κωνικό και μοιάζουν με την ρίζα ενός φυσικού δοντιού. Επίσης το σπείρωμα είναι τελείως διαφορετικό, απ’ ότι στα κλασικά εμφυτευματα και έχουν ιδιαίτερες εμβιο-μηχανικές ιδιότητες.

 

Η αμεση φορτιση απευθύνεται ιδιαίτερα σε ανθρώπους, οι οποίοι λόγω των επαγγελματικών, ή κοινωνικών τους υποχρεώσεων δεν τους επιτρέπεται να εμφανίζονται χωρίς δόντια.

Χάρη στην πρωτοποριακή αυτή τεχνική μπορούμε ν’ αποφύγουμε την οδοντοστοιχία και μέσα σε ενα πρωινό να αντικαταστήσουμε τα προβληματικά δόντια με σταθερά,υγιή εμφυτευματα δοντιων.

 

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Ήμουν απελπισμένος… Ούτε να φάω δεν μπορούσα... Χάρη στην άμεση φόρτιση, μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε τελείως η ζωή μου! Νοιώθω σιγουριά και αυτοπεποίθηση, μπορώ και πάλι ξένοιαστα να χαρώ την κάθε στιγμή.
Χάρης Δ.
⭐⭐⭐⭐⭐

Εμφυτεύματα Δοντιών & Άμεση Φόρτιση

Για να κατανοήσουμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής, ας θυμηθούμε πρώτα τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μια εμφύτευση με τον κλασικό τρόπο.

Εμφυτεύματα δοντιών – κλασική εμφύτευση

Σε μια κλασική εμφυτευση, αφού τοποθετήσουμε το εμφυτευμα κλείνουμε τα ούλα. Σημαντικό μέρος μιας κλασικής εμφυτευσης είναι ότι θα πρέπει να αφήσουμε το εμφυτευμα κρυμμένο κάτω από τα ούλα και θα περιμένουμε 4-6 μήνες, ώσπου να ολοκληρωθεί η οστεο-ενσωμάτωση( 5 ). Στη συνέχεια αποκαλύπτουμε το εμφυτευμα και μπορούμε πλέον να τοποθετήσουμε τα προσθετικά κολοβώματα για την κατασκευή της προσωρινής ακίνητης αποκατάστασης.

Εμφυτεύματα δοντιών – κλασική εμφύτευση

Με την κλασική μέθοδο, από τη στιγμή που θα γίνει η εμφυτευση, ώσπου να τοποθετηθούν τα προσωρινά, σταθερά δόντια χρειάζονται – αναλόγως τη περίπτωση – από 4 έως 6 μήνες.
Αν μάλιστα προηγηθεί και εξαγωγή του δοντιού, τότε θα πρέπει να υπολογίσουμε άλλους 2 μήνες που θα πρέπει να περιμένουμε ώσπου να επουλωθεί το σημείο της εξαγωγής. Επομένως σε μια κλασική εμφυτευση από την αρχή της θεραπείας, ώσπου να τοποθετηθούν τα προσωρινά, σταθερά δόντια μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 6 ή 8 μήνες.

Εμφυτευματα δοντιων – Αμεση φορτιση

Όταν εφαρμόζουμε την αμεση φοτιση με εμφυτευματα δοντιων, πολύ σημαντική είναι η αρχική σταθερότητα – πόσο σταθερό είναι δηλαδή το εμφυτευμα κατά την τοποθέτησή του.
Είμαστε πλέον σε θέση την στιγμή της τοποθέτησης του εμφυτευματος να μετράμε την αρχική σταθερότητα. Όσο μεγαλύτερη η αρχική σταθερότητα, τόσο πιο σίγουρα τα θεμέλια για της μελλοντική αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων.

Εμφυτεύματα δοντιών και άμεση φόρτιση

 

Η αμεση φορτιση έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε την ίδια μέρα να κάνουμε την τοποθέτηση του εμφυτευματος και την τοποθέτηση των σταθερών προσωρινών δοντιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε μάλιστα να κάνουμε και την εξαγωγή του δοντιού στην ίδια συνεδρία.
Αυτό σημαίνει ότι ενώ με την κλασική τεχνική θα αποκτούσε κανείς σταθερά, προσωρινά δόντια μετά από 5 ή 7 μήνες, τώρα με την άμεση φόρτιση αυτό μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα!

Αμεση φορτιση – Αρχική σταθερότητα

Η αρχική σταθερότητα είναι καθοριστικός παράγοντας για την άμεση φόρτιση. Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας διάφορα συστήματα, με τα οποία μπορούμε να μετρήσουμε την αρχική σταθερότητα του εμφυτευματος είτε με μηχανικό,

 

Αμεση φορτιση - Μηχανική μέτρηση της αρχικής σταθερότητας

Αμεση φορτιση – Μηχανική μέτρηση της αρχικής σταθερότητας

είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αμεση φορτιση - Ηλεκτρονική μέτρηση της αρχικής σταθερότητας. Αμεση φορτιση – Ηλεκτρονική μέτρηση της αρχικής σταθερότητας.

Αν έχουμε μια αρχική σταθερότητα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε την τεχνική της άμεσης φόρτισης.

Αμεση φορτιση – Επιφάνεια των εμφυτευμάτων

Μεγάλη πρόοδος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και στην επεξεργασία της επιφάνειας των εμφυτευμάτων. Τα παλαιότερα εμφυτευματα είχαν μια λεία, γυαλιστερή επιφάνεια.

Κλασικα εμφυτευματα - Σχήμα και επιφάνεια Κλασικα εμφυτευματα – Σχήμα και επιφάνεια

Αντίθετα, τα σύγχρονα εμφυτευματα δοντιων ( τόσο τα συμβατικά, όσο και όσα είναι κατάλληλα για αμεση φορτιση ) έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία

Σύγχρονα εμφυτευματα - Σχήμα και επιφάνεια

Σύγχρονα εμφυτευματα – Σχήμα και επιφάνεια

της επιφάνειας με διάφορες μεθόδους, με την οποία πετυχαίνουμε μια καλύτερη και γρηγορότερη ενσωμάτωση των εμφυτευματων στη γνάθο.

Άμεση φόρτιση και οστική αναγέννηση

Με την άμεση φόρτιση μπορούμε να πετύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα και να προσφέρουμε άμεσα σταθερά δόντια μέσα σε λίγες ώρες.  Σε περίπλοκες περιπτώσεις, όπου έχουμε σημαντική απώλεια οστού – ειδικά στην πλάγια περιοχή του στόματος – θα πρέπει πρώτα να γίνει η οστική αναγέννηση και σε δεύτερο χρόνο η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις η τεχνική της άμεσης φόρτισης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορούμε να την εφαρμόσουμε στις πρόσθιες περιοχές του στόματος, παράλληλα με την οστική ανάπλαση ή την ανύψωση ιγμορείου – Sinus Lift.

Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να περιμένουμε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ώσπου να είναι όλα τα εμφυτεύματα έτοιμα για να δεχθούν τα πρώτα προσωρινά δόντια. Μπορούμε από την αρχή της θεραπείας να προσφέρουμε άμεσα σταθερά δόντια στην πρόσθια περιοχή, καλύπτοντας από την πρώτη στιγμή τις αισθητικές απαιτήσεις του στόματος.