Εμφυτευματα Δοντιων
Ολική ανω οδοντοστοιχία

Μία ολική οδοντοστοιχία  είναι ένας σίγουρος και λειτουργικός τρόπος ώστε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια δοντιών στην άνω γνάθο. Μια οδοντοστοιχία μπορεί όμως να παρουσιάζει μια κάποια κινητικότητα στην μάσηση και την ομιλία, καθώς  κάθεται πάνω στα ούλα και παρακολουθεί την κίνηση της γλώσσας και των χειλιών.

Τα εμφυτευματα δοντιων αποτελούν πολύτιμη βοήθεια, καθώς με διάφορους τρόπους μπορούν να σταθεροποιήσουν μια ολική οδοντοστοιχία στην άνω γνάθο.

Εμφυτευματα δοντιων – Τοποθέτηση και κατανομή

Η θέση στην οποία θα τοποθετήσουμε τα εμφυτευματα δοντιων εξαρτάται άμεσα από το σχήμα και μέγεθος της γνάθου.
Καθώς το σχήμα της άνω γνάθου και η κατανομή των δυνάμεων είναι τελείως διαφορετικές από ότι στην κάτω γνάθο, χρειαζόμαστε κατά κανόνα 4-6 εμφυτευματα, τα οποία τοποθετούνται συμμετρικά στη γναθο.

Εμφυτευματα δοντιων - Κατανομη στη γναθο
Εμφυτευματα δοντιων – Κατανομη στη γναθο

 

Προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τα εμφυτεύματα δοντιών και στην πλάγια περιοχή του στόματος, αν βέβαια το επιτρέπει το σχήμα της γνάθου και η θέση του ιγμορείου. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την περιοχή όπου οι μασητικές δυνάμεις είναι μεγαλύτερες και πετυχαίνουμε ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα της οδοντοστοιχίας στην μάσηση και ομιλία.

Εμφυτευματα δοντιων και άνω οδοντοστοίχια.

Τα εμφυτεύματα δοντιών και οι διάφοροι τρόποι αποκατάστασης μας βοηθούν ώστε να βελτιώσουμε σημαντικά την σταθερότητα της οδοντοστοιχίας,

Εμφυτευματα δοντιων - Πλεονεκτήματα
Εμφυτεύματα δοντιών – οδοντοστοιχία χωρίς ουρανίσκο

 

Το μεγάλο όμως πλεονέκτημα είναι, ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε μια οδοντοστοιχία χωρίς τον  τον ουρανίσκο, ο οποίος ενοχλεί πολλούς ανθρώπους βελτιώνοντας έτσι την γεύση, την ομιλία και την αυτοπεποίθηση.

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι σε θέση να σταθεροποιήσουν μια οδοντοστοιχία και να αποκτήσετε έτσι και πάλι τη λειτουργικότητα που είχατε κάποτε.

Ας μην ξεχνάμε ότι χάρη στα εμφυτεύματα 3-πλασιάζεται η μασητική δύναμη, βελτιώνοντας έτσι την μάσηση – ειδικά της σκληρής τροφής και την πέψη, ενώ παράλληλα εξαλείφει την ανάγκη για κόλλα οδοντοστοιχίας.

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Με τα εμφυτεύματα δοντιών απέκτησα σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Νοιώθω ότι έχω περισσότερη διάθεση και ενέργεια για να απολαύσω την κάθε στιγμή με τους φίλους και την οικογένειά μου. Ολόκληρο το πρόσωπό μου λάμπει...""
Αλεξάνδρα Ζ.
⭐⭐⭐⭐⭐

Εμφυτεύματα Δοντιών & Ψυχολογία

Τρόποι Συγκράτησης με εμφυτεύματα δοντιών

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικού τρόποι με τους οποίους μπορούμε να σταθεροποιήσουμε μια ολική οδοντοστοιχία. Μπορεί να μην είναι σε όλες τις περιπτώσεις εφικτό να εξαλείψουμε τελείως την κινητικότητα, όμως  η βελτίωση στη μάσηση και στην ομιλία είναι κατά κανόνα εντυπωσιακή.

Όταν θέλουμε να σταθεροποιήσουμε μια οδοντοστοιχία με εμφυτεύματα δοντιών, έχουμε δύο τύπους κολοβωμάτων, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε::

A.Σφαιρικά κολοβώματα.
Τα σφαιρικά κολοβώματα τοποθετούνται πάνω στα εμφυτευματα και αποτελούν το αρσενικό μέρος

Εμφυτευματα δοντιων - Σφαιρικα κολοβωματα
Εμφυτευματα δοντιων – Σφαιρικα κολοβωματα

 

Στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο τοποθετούνται στη βάση της οδοντοστοιχιας οι ειδικές υποδοχές, με τις οποίες «κουμπώνει» η οδοντοστοιχια πάνω στα εμφυτευματα.

Σφαιρικα κολοβωματα - Συγκρατητικα στοιχεια
Σφαιρικα κολοβωματα – Συγκρατητικα στοιχεια

 

Είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσουμε την συγκράτηση της οδοντοστοιχιας. Η μόνη συντήρηση που χρειάζεται είναι να γίνεται τακτικά αλλαγή των συγκρατητικών στοιχείων της οδοντοστοιχιας, καθώς αυτά με τον καιρό φθείρονται και μειώνεται η συγκράτηση.

Β. Δοκοί

Η κατασκευή δοκών είναι μια άλλη μέθοδος για τη συγκράτηση μιας οδοντοστοιχιας με εμφυτευματα δοντιων. Η δοκός κατασκευάζεται έτσι, ώστε να βρίσκεται στο κέντρο της ακρολοφίας και ακολουθεί το σχήμα της γνάθου.

Εμφυτεύματα δοντιών – δοκός συγκράτησης

 

Είναι συνήθως κατασκευασμένη από χρυσό και σταθεροποιείται με βίδες πάνω στα εμφυτευματα.

Εμφυτευματα δοντιων - Συγκράτηση με δοκούς
Εμφυτευματα δοντιων – Συγκράτηση με δοκούς

 

Και σ΄αυτή την περίπτωση τοποθετούνται στη βάση της οδοντοστοιχιας ειδικές υποδοχές, με τις οποίες σταθεροποιείται η οδοντοστοιχια πάνω στα εμφυτευματα.

Ενώ μια οδοντοστοιχία με ουρανίσκο ήταν στο παρελθόν η μόνη επιλογή, η σύγχρονη τεχνολογία και τα εμφυτεύματα δοντιών σας προσφέρουν μια πολύ πιο σίγουρη και αξιόπιστη λύση.