Εμφυτευματα Δοντιων-Ένα πρόσθιο δόντι

Τα εμφυτευματα δοντιων αποτελούν πλέον την πρώτη επιλογή όταν χαθεί ένα μεμονωμένο δόντι στην πρόσθια περιοχή του στόματος.
Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και οι εξαιρετικές αισθητικές και λειτουργικές τους ιδιότητες καθιστούν τα εμφυτευματα δοντιων ένα αξιόπιστο τρόπο αποκατάστασης.

Εμφυτευματα δοντιων - Ενα πρόσθιο δόντι Εμφυτευματα δοντιων – Ενα πρόσθιο δόντι

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ενδείξεις για μια εμφυτευση είναι η συγγενής έλλειψη των πλάγιων τομέων της άνω γνάθου. Η αποκατασταση των πλαγίων με εμφυτευματα ήταν η αιτία για πρόοδο όχι μόνο στον τομέα όχι μόνο της εμφυτευματολογίας, αλλά και της ορθοδοντικής.

Εμφυτευματα δοντιων – Ορθοδοντικη

Παλαιότερα ( όταν δεν υπήρχαν τα εμφυτευματα δοντιων ) προσπαθούσαμε με την ορθοδοντική να κλείσουμε τα κενά μετακινώντας τους κυνόδοντες στη θέση των πλαγίων. Στη συνέχεια διορθώναμε τα σχήματα με επικαλύψεις σύνθετης ρητίνης με το μειονέκτημα οτι τα δόντια γινόντουσαν αφύσικα πλατιά και μεγάλα.

Έλλειψη πλαγίων - Κλασική θεραπεία χωρις εμφυτευματα Έλλειψη πλαγίων – Κλασική θεραπεία χωρις εμφυτευματα

Με τα εμφυτευματα δοντιων κάνουμε πλέον ακριβώς το αντίθετο: αντί να κλείσουμε τα κενά, τα ανοίγουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε επαρκή χώρο για τους πλάγιους τομείς που λείπουν και θα αποκατασταθούν με οδοντικά εμφυτευματα. Με αυτό τον τρόπο προσεγγίζουμε τις περιπτώσεις εκείνες, όπου εκ γενετής λείπουν οι πλάγιοι τομείς είτε από την μία πλευρά,

Εμφυτευματα δοντιων - Συγγενής έλλειψη ενός πλαγίου Εμφυτευματα δοντιων – Συγγενής έλλειψη ενός πλαγίου

είτε και από τις δύο πλευρές του στόματος.

Εμφυτευματα δοντιων - Έλλειψη και των δυο πλαγίων Εμφυτευματα δοντιων – Έλλειψη και των δυο πλαγίων

Τα εμφυτευματα δοντιων είναι ο πιο βιολογικός και συντηρητικός τρόπος για να αποκαταστήσουμε την έλλειψη των δοντιών αυτών.

Πολύ συχνά η γνάθος σε αυτό το σημείο είναι υπολειμματική και θα πρέπει να προηγηθεί αναγέννηση του οστού με αυτόλογο οστικό μόσχευμα, ενώ για για ιδανικά αισθητικά αποτελέσματα μπορούμε να αναπλάσουμε τους περιεμφυτευματικούς ιστούς με μόσχευμα συνδετικού ιστού ή άλλες αναγεννητικές τεχνικές.

Εμφυτευματα δοντιων & Αναγεννηση οστου Εμφυτευματα δοντιων & Αναγεννηση οστου

Εμφυτευματα δοντιων – Λεπτά εμφυτευματα

Μια άλλη εξέλιξη που την χρωστάμε στην αποκατάσταση των πλαγίων είναι η κατασκευή ειδικών, λεπτών εμφυτευμάτων στο σχήμα και στο μέγεθος των μικρών, φυσικών δοντιων.

Τα λεπτά αυτά εμφυτευματα βρήκαν εφαρμογή και στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου, δίνοντάς μας την δυνατότητα να κατασκευάζουμε αποκατάστασεις με εμφυτευματα δοντιων, που να μοιάζουν απόλυτα μα τα φυσικά.

Εμφυτευματα δοντιων - Λεπτά εμφυτευματα Εμφυτευματα δοντιων – Λεπτά εμφυτευματα

Μια αποκατασταση με ένα μεμονωμένο εμφυτευμα στην άνω πρόσθια περιοχή είναι ίσως από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, καθώς είναι ένα εμφανές σημείο και οι αισθητικές απαιτήσεις είναι συνήθως ιδιαίτερα υψηλές.

Σημαντική είναι η συμβολή της τεχνολογίας και της εξέλιξης των κολοβωμάτων και των τρόπων αποκατάστασης των δοντιών, καθώς είμαστε πλέον σε θέση να αποκαθιστούμε δόντια με φυσικό και αισθητικό τρόπο.

Εμφυτευματα δοντιων - Αισθητική οδοντιατρική Εμφυτευματα δοντιων – Αισθητική οδοντιατρική

Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι παράλληλα με τα σύγχρονα εμφυτευματα δοντιων, στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να γίνει η προετοιμασία της περιοχής με αναπλαστικές τεχνικές , όπως η αναγεννηση οστου ή η αναπλαση των ούλων, ώστε να πετύχουμε ένα φυσικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Μου έλλειπαν εκ γενετής κάποια δόντια. Σε καμία από τις φωτογραφίες μου δεν χαμογελούσα... Με τα καινούρια μου δόντια νοιώθω τελείως ανανεωμένη. Έχω κέφι να γελάσω, να βγω έξω με φίλους, να χαρώ τη ζωή! Όλοι μου οι φίλοι λένε πως τον τελευταίο καιρό λάμπω
΄Ελενα Φ.
⭐⭐⭐⭐⭐

Αισθητική αποκατάσταση μεμονωμένων δοντιών