Εμφυτευματα Δοντιων
Μερική ανω πρόσθια γεφυρα

Με τα εμφυτευματα δοντιων μπορούμε να αντικαταστήσουμε δόντια και στην πρόσθια περιοχή του στόματος με πολύ φυσικό και αισθητικό τρόπο.

Εμφυτευματα δοντιων στην αισθητική ζώνη

Όταν προγραμματίζουμε μια εμφυτευση στην πρόσθια περιοχή της άνω γνάθου είναι σημαντικό να γίνει μια σχολαστική λήψη του ιστορικού της περιοχής: κατά πόσο δηλαδή τα προβλήματα οφείλονται σε κάποιο πρόσφατο ή σε κάποιο παλαιότερο ατύχημα, στην περιοδοντική νόσο, σε τερηδόνα που οδήγησε σε αλλεπάλληλες προσπάθειες με απονευρώσεις και θήκες δοντιών κ.λ.π.

Όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς επηρεάζουν άμεσα το σχήμα και μέγεθος της γνάθου από το οποίο εξαρτάται η λειτουργία και αισθητική μιας αποκατάστασης με οδοντικα εμφυτευματα.

Εμφυτευματα δοντιων στην αισθητική ζώνη - Dental Scan Εμφυτευματα δοντιων στην αισθητική ζώνη – Dental Scan

Ακόμα και αν χρειάζεται να αντικαταστήσουμε λίγα δόντια είναι σημαντικό να γίνει η τομογραφία εμφυτευματων, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για μια πιθανή βλάβη του οστού, και το σχήμα της γνάθου.

Αναλόγως την περίπτωση μπορούμε να τοποθετήσουμε δύο εμφυτευματα δοντιων μαζί,

Εμφυτευματα δοντιων & Αισθητικη - Δυο δοντια Εμφυτευματα δοντιων & Αισθητικη – Δυο δοντια

ή με την κατάλληλη διάταξη να κατασκευάσουμε μια γέφυρα, η οποία καλύπτει τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες του στόματος.

Εμφυτευματα δοντιων & Αισθητικη - Γεφυρα Εμφυτευματα δοντιων & Αισθητικη – Γεφυρα

Σε περίπτωση που λείπουν περισσότερα δόντια θα πρέπει να γίνει με προσοχή η επιλογή των καταλληλότερων σημείων για να τοποθετήσουμε τα οδοντικα εμφυτευματα,

Εμφυτευματα δοντιων & Αισθητικη - Γεφυρα περισσότερων δοντιων Εμφυτευματα δοντιων & Αισθητικη – Γεφυρα περισσότερων δοντιων

και να αποκαταστήσουμε την λειτουργία και την αισθητική του στόματος.

Εμφυτευματα δοντιων – προσθετική αποκατασταση

Όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και στην πρόσθια περιοχή της άνω γνάθου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά μήκη και μεγέθη εμφυτευματων, ενώ όταν έρθει η στιγμή της προσθετικής αποκατάστασης, πάντα έχουμε την επιλογή, ανάμεσα σε μια κοχλιωτή και μια συγκολλούμενη αποκατάσταση.

Εμφυτευματα δοντιων - Προσθετική αποκατάσταση Εμφυτευματα δοντιων – Προσθετική αποκατάσταση

Και οι δύο τεχνικές δίνουν εξ’ ίσου αισθητικά αποτελέσματα, αρκεί η γνάθος να μην έχει έντονη κλήση. Όταν τα εμφυτευματα δοντιων μπαίνουν με μεγάλη κλήση υπάρχει ο κίνδυνος σε μια κοχλιωτή αποκατάσταση, η οπή της προσθετικής βίδας να είναι ορατή και να προκαλεί αισθητικό πρόβλημα.

Εμφυτευματα δοντιων και Αισθητική

Για ακόμα πιο αισθητικά αποτελέσματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νέα κεραμικά κολοβώματα, τα οποία τοπτοθετούνται πάνω στα εμφυτευματα δοντιων και αν

Εμφυτευματα Δοντιων - Αισθητικη Οδοντιατρικη Εμφυτευματα Δοντιων – Αισθητικη Οδοντιατρικη

συνδυαστούν με μια ολοκεραμική στεφάνη δίνουν ένα ακόμα πιο φυσικό και φωτεινό αποτέλεσμα.

Σε μια αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων σημαντικό ρόλο παίζει και ο αισθητικός παράγοντας, ειδικά όταν ο ασθενής έχει υψηλό χαμόγελο και φαίνονται όχι μόνο τα δόντια, άλλα και τα ούλα.

Εμφυτευματα δοντιων - Αναγεννηση Ούλων Εμφυτευματα δοντιων – Αναγεννηση Ούλων

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να πρέπει να γίνουν ορισμένες επεμβάσεις αναγεννησης των ούλων ή ακόμα και του οστού, όχι μόνο για να ενισχύσουμε τη στήριξη του εμφυτευματος, αλλά για να διαμορφώσουμε τους περιεμφυτευματικούς ιστούς, έτσι ώστε τα εμφυτευματα να δείχνουν φυσικά και να μην διαφέρουν από τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.

Εμφυτευματα δοντιων και αναγεννηση οστου

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας άλλος λόγος για την απώλεια των άνω πρόσθιων δοντιών είναι ένα σοβαρό ατύχημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η βλάβη δεν περιορίζεται μόνο στην απώλεια των δοντιών, αλλά και σε σημαντική απώλεια της γνάθου.

Σημαντική οστική βλάβη - Αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων Σημαντική οστική βλάβη – Αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων

Αυτές οι περιπτώσεις χρειάζονται τελείως διαφορετική αντιμετώπιση και προγραμματισμό, καθώς θα πρέπει να γίνει οστική ανάπλαση της γνάθου σε 3 διαστάσεις πριν από την τοποθέτηση των εμφυτευματων.

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

"Όταν έσπασα το δόντι μου στο ποδόσφαιρο στεναχωρήθηκα πολύ. Σταμάτησα να χαμογελώ, απέφευγα τις παρέες μου και δεν μου έκανε κέφι να βγω. Ευτυχώς που υπάρχουν τα εμφυτεύματα δοντιών. Από την πρώτη στιγμή ένοιωσα υπέροχα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Απέκτησα και πάλι το χαμόγελο και την φυσιολογική μου ζωή!"
Παντελής Κ.
⭐⭐⭐⭐⭐

Εμφυτεύματα δοντιών & Αναγέννηση