Εμφυτευματα Δοντιων
Μερική κάτω πρόσθια γέφυρα

Τα εμφυτευματα δοντιων αποτελούν μια σημαντική βοήθεια για την αποκατάσταση της λειτουργίας και της αισθητικής του στόματος. Με μια εμφυτευση μπορούμε στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου να αναπληρώσουμε τα δόντια που έχουν χαθεί

Εμφυτευματα δοντιων – τοποθετηση

Η πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου είναι μια ιδιαίτερα προνομιακή περιοχή για μια εμφυτετση. Καθώς σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχει κάποιο νεύρο που να μας περιορίζει, η τοποθέτηση ενός εμφυτευματος μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αρκεί να υπάρχει αρκετό κόκκαλο, για να στηρίξει μια αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων.

Ανάλογα με το σχήμα της γνάθου και τον αριθμό των δοντιών που λείπουν, μπορούμε να τοποθετήσουμε τόσα εμφυτευματα όσα δόντια λείπουν,

Εμφυτευματα δοντιων - Μεμονωμένες θηκες Εμφυτευματα δοντιων – Μεμονωμένες θηκες

ή πάνω σε λιγότερα, αλλά μεγαλύτερα εμφυτευματα να κατασκευάσουμε μια γέφυρα και να αποκαταστήσουμε τα δόντια που λείπουν.

Εμφυτευματα δοντιων - Γεφυρα Εμφυτευματα δοντιων – Γεφυρα

Εμφυτευματα Δοντιων – προσθετική αποκατασταση

Όσον αφορά την προσθετική αποκατασταση, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι κι εδώ υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε μια συγκολλούμενη και μια κοχλιωτή αποκατάσταση.

Εμφυτευματα δοντιων - Αποκατάσταση Εμφυτευματα δοντιων – Αποκατάσταση

Στην κάτω πρόσθια περιοχή η κλήση των εμφυτευματων κατά κανόνα συμπίπτει με τον άξονα των δοντιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα να κατασκευάσουμε μια συγκολλούμενη αποκατάσταση με ευθεία ή ελαφρά κεκλιμένα κολοβώματα.
Αν επιλέξουμε μια κοχλιωτή αποκατάσταση και πάλι οι συνθήκες είναι ιδανικές, καθώς η οπή πρόσβασης της προσθετικής βίδας βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά και δεν προκαλεί ιδιαίτερο αισθητικό πρόβλημα.

Εμφυτευματα δοντιων – Ούλα

Στην κάτω γνάθο σπάνια υπάρχουν αισθητικές απαιτήσεις στην περιοχή των ούλων.
Σε ορισμένες περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να διορθώσουμε τους περι-εμφυτευματικούς ιστούς εφαρμόζοντας κάποιες αναπλαστικές τεχνικές της περιοδοντολογίας. Με την βοήθεια ενός ελεύθερου ουλικού μοσχεύματος μπορούμε να διορθώσουμε τις βλάβες των μαλακών ιστών και να αναγεννήσουμε τα προσπεφυκότα ούλα που βρίσκονται γύρω από τα εμφυτευματα δοντιων.

Αναγεννηση ουλων - Εμφυτευματα δοντιων Αναγεννηση ουλων – Εμφυτευματα δοντιων

Αντιμετωπίζοντας τα ουλοβλεννογόνια προβλήματα προστατεύουμε τα εμφυτευματα από την εμφάνιση φλεγμονών, και διασφαλίζουμε την υγεία και καλή λειτουργία της αποκατάστασης.

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Χρόνια ταλαιπωριώμουν με την περιοδοντίτιδα. Τελευταία άρχισαν να κουνιούνται πολύ τα κάτω μπροστινά δόντια. Δεν μπορούσα να δαγκώσω τίποτα και είχα συνέχεια φλεγμονές. Με τα εμφυτεύματα νοιώθω και πάλι σιγουριά. Σαν να ήταν τα δικά μου δόντια!
Οδυσσέας Μ.
⭐⭐⭐⭐⭐

Εμφυτεύματα δοντιων & Μασητική ικανότητα