Εμφυτευματα δοντιων
Μερική κάτω πλάγια γεφυρα

Χαμογελάστε και πάλι με αυτοπεποίθηση!

Τα εμφυτευματα δοντιων προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες όταν χαθούν μερικά δόντια στις πλάγιες περιοχές της κάτω γνάθου. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι αποφεύγουμε να κατασκευάσουμε μια γέφυρα, τροχίζοντας έτσι τα διπλανά δόντια, ή όταν δεν υπάρχουν καθόλου πλάγια δόντια, μπορούμε με τα εμφυτευματα δοντιων ν’ αποφύγουμε μια μερική οδοντοστοιχία.

Εμφυτευματα δοντιων - Σταθερη γεφυρα

Εμφυτευματα δοντιων στην κατω γναθο

Όταν προγραμματίζουμε μια εμφυτευση στην κάτω γνάθο θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας την ανατομία της γνάθου και ιδιαίτερα τη θέση και πορεία του νεύρου.
Ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος της γνάθου, θα επιλέξουμε τα κατάλληλα οδοντικα εμφυτευματα. Κατά τον προγραμματισμό πολύτιμη βοήθεια είναι η τομογραφία εμφυτευματων – Dental Scan.

Εμφυτευματα δοντιων - Προγραμματοσμος

Όταν τα δόντια έχουν χαθεί λόγω περιοδοντικής νόσου ή μετά από μια πολύ δύσκολη εξαγωγή, τότε μπορεί να συμβεί να χάσουμε πολύτιμη ποσότητα οστού.
Όταν υπάρχει έλλειψη οστού, πριν αποφασίσουμε μια οστική αναγέννηση, καλό θα είναι στον σχεδιασμό μας να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχουν τα σύγχρονα εμφυτευματα.

Κοντα εμφυτευματα

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, όπου η γνάθος δεν έχει επαρκές πλάτος, ή ύψος, ορισμένες εταιρείες έχουν κατασκευάσει μια σειρά από εξειδικευμένα εμφυτεύματα.
Επιλέγοντας αυτά τα μικρότερα σε μήκος ή διάμετρο εμφυτευματα και τοποθετώντας περισσότερα σε αριθμό εμφυτευματα δοντιων, μπορούμε ακόμα και σε όχι ιδανικές συνθήκες να δημιουργήσουμε ισχυρά θεμέλια για μια αποκατάσταση με οδοντικα εμφυτευματα.

Εμφυτευματα δοντιων και προσθετικη αποκατασταση

Όσον αφορά την προσθετικη αποκατασταση σε μια θεραπεία με εμφυτευματα δοντιων, και εδώ μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια κοχλιωτή,

Εμφυτευματα δοντιων - Κοχλιωτη γεφυρα

και μια συγκολλούμενη αποκατάσταση, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Εμφυτευματα δοντιων - Συγκολλούμενη γεφυρα

Στην κάτω γνάθο σπάνια υπάρχουν αισθητικές απαιτήσεις στην περιοχή των ούλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αναπλαστικές τεχνικές της περιοδοντολογίας, έτσι ώστε να διορθώσουμε τους περι-εμφυτευματικούς ιστούς. Αντιμετωπίζοντας τα ουλοβλεννογόνια προβλήματα προστατεύουμε τα εμφυτευματα από φλεγμονές και διασφαλίσουμε την υγεία και καλή λειτουργία μια αποκατάστασης με εμφυτευματα δοντιών.

Τα εμφυτεύματα είναι σαν δικά μου δόντια – τα νιώθω απόλυτα φυσικά και μπορώ να τρώω ελεύθερα ότι θέλω. Η κόρη μου μάλιστα παρατήρησε ότι τώρα χαμογελώ πιο πολύ...
Ελένη Κ.
*****

Εμφύτευση και Οστεοενσωμάτωση

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;