• Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 35
  • alex@emfyteymatadontion.gr
  • 2107248524

Εμφυτευματα Δοντιων
Oλική κάτω γεφυρα

Χαρείτε και πάλι τις μικρές απολαύσεις της ζωής!

Με τα εμφυτευματα δοντιων μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία και αισθητική του στόματος, ακόμα και αν έχουν χαθεί όλα τα δοντια στην κάτω γνάθο.
Μια ολική σταθερή γέφυρα στην κάτω γνάθο, η οποία στηρίζεται πάνω σε εμφυτευματα δοντιων είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να αποκαταστήσουμε την λειτουργία και αισθητική της κάτω γνάθου με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Εμφυτευματα δοντιων στην κατω γναθο
Εμφυτευματα δοντιων στην κατω γναθο

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στις τεχνικές αποκατάστασης και ειδικά στον τομέα των κολοβωμάτων, που μας επιτρέπουν να κατασκευάσουμε μια σταθερή γέφυρα με εμφυτευματα δοντιων έτσι ώστε να μην διαφέρουν από τα φυσικά μας δόντια.

Εμφυτευματα δοντιων – κατανομή στη γνάθο

Ανάλογα με τις ανατομικές και λειτουργικές ανάγκες τις κάθε περίπτωσης μπορεί να χρειαστεί διαφορετικός αριθμός και κατανομή των οδοντικων εμφυτευματων στη γνάθο.

Εμφυτευματα δοντιων - Κατανομή στην κατω γναθο
Εμφυτευματα δοντιων – Κατανομή στην κατω γναθο

Είναι σημαντικό να υπάρχει μια καλή και συμμετρική κατανομή των οδοντικων εμφυτευματων, ειδικά στις πλάγιες περιοχές της γνάθου καθώς εκεί οι μασητικές πιέσεις είναι μεγαλύτερες. Όπως σε κάθε εμφύτευση στην κάτω γνάθο είναι σημαντικό να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ακτινογραφίες, ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα του μεγέθους και σχήματος της γνάθου, αλλά και της θέσης του κάτω φατνειακού νεύρου.

Εμφυτευματα Δοντιων – Κοχλιωτη αποκατασταση

Μια ολική αποκατάσταση της κάτω γνάθου μπορεί να γίνει με μια κοχλιωτή αποκατάσταση, στην οποία δεν τοποθετούμε κολοβώματα επάνω στα εμφυτευματα,

Εμφυτευματα δοντιων - Κοχλιωτή αποκατασταση
Εμφυτευματα δοντιων – Κοχλιωτή αποκατασταση

αλλά αυτά ενσωματώνονται στην κατασκευή αφήνοντας πάντα το φρεάτιο πρόσβασης της προσθετικής βίδας.

Εμφυτευματα δοντιων - Ολικη κοχλιωτη γεφυρα στην κατω γναθο
Εμφυτευματα δοντιων – Ολικη κοχλιωτη γεφυρα στην κατω γναθο

Στο τέλος της θεραπείας κλείνουμε το φρεάτιο με σύνθετη ρητίνη προσπαθώντας να επιλέξουμε μια ρητίνη της οποίας το χρώμα θα πλησιάζει όσο γίνεται στο χρώμα της πορσελάνης.

Εμφυτευματα Δοντιων – Συγκολλούμενη αποκατασταση

Αν επιλέξουμε μια συγκολλούμενη κατασκευή, τα κολοβώματα τοποθετούνται μόνιμα στα οδοντικα εμφυτευματα,με τρόπο τέτοιο, ώστε αυτά να είναι μεταξύ τους απόλυτα παράλληλα και στη σωστή κατεύθυνση ως προς την άνω γνάθο.

Εμφυτευματα δοντιων - Συγκολλούμενη αποκατάσταση
Εμφυτευματα δοντιων – Συγκολλούμενη αποκατάσταση

Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε στη διάθεσή μας πολλά διαφορετικά είδη κολοβωμάτων με διαφορετικά μήκη, κλίσεις και ιδιότητες συγκράτησης. Σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις, όπου τα εμφυτευματα δοντιων έχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ τους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα εξατομικευμένα κολοβώματα, με τα οποία μπορούμε να διασφαλίσουμε μια ενιαία φορά ένθεσης της προσθετικής αποκατάστασης.
Στην τελική φάση η προσθετικη αποκατάσταση συγκολλάται πάνω στα κολοβώματα, όπως θα κάναμε με μια γέφυρα που κολλάμε στα φυσικά δόντια.

Εμφυτευματα Δοντιων - Ολική συγκολλούμενη γεφυρα στην κατω γναθο
Εμφυτευματα Δοντιων – Ολική συγκολλούμενη γεφυρα στην κατω γναθο

Μια σταθερή γεφυρα με εμφυτευματα δοντιων είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να αποκαταστήσουμε δοντια που έχουν χαθεί αποκτώντας και πάλι την αίσθηση, την λειτουργικότητα και αισθητική των φυσικών δοντιων.

Όλα αυτά τα χρόνια ένοιωθα σαν ανάπηρος. Δεν μπορούσα να μασήσω και να ευχαριστηθώ το φαγητό μου, και είχα την αίσθηση ότι οι άλλοι ήξεραν ότι φορώ τεχνητή οδοντοστοιχία. Χάρη στα εμφυτεύματα δοντιών νοιώθω απόλυτη σιγουριά. Όλοι μου λένε ότι φαίνομαι πολύ νεώτερος…
Σπύρος Π.
*****

Εμφυτεύματα δοντιων & Μασητική ικανότητα

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;