Εμφυτευματα Δοντιων
Ολική κάτω οδοντοστοιχία

Τα εμφυτευματα δοντιων δεν προορίζονται αποκλειστικά για ακίνητες αποκαταστάσεις ή για ν’ αποφύγουμε μια κινητή τεχνητή οοντοστοιχία. Υπάρχουν πολλοί ασθενείς οι οποίοι ήδη φορούν μια ολική τεχνητή οδοντοστοιχια και σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένοι – μονο που θα επιθυμούσαν να είναι λίγο πιο σταθερή.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν τα οδοντικα εμφυτευματα να βοηθήσουν σημαντικά κάνοντας μια οδοντοστοιχια πιο σταθερή.

Εμφυτευματα δοντιων – Σφαιρικά κολοβώματα.

Μπορούμε να στερεώσουμε μια ολική οδοντοστοιχια πάνω σε εμφυτευματα δοντιων με διάφορους τρόπους.
Μια πολύ διαδεδομένη τεχνική είναι η χρήση σφαιρικών κολοβωμάτων:

Εμφυτευματα δοντιων - Σφαιρικα κολοβωματα Εμφυτευματα δοντιων – Σφαιρικα κολοβωματα

Σε πρώτη φάση, όπως σε κάθε εμφυτευση άλλωστε, τοποθετούνται τα εμφυτευματα δοντιων στις θέσεις που έχουμε από πριν καθορίσει με την βοήθεια της τομογραφιας εμφυτευματων.
Αφού ολοκληρωθεί η οστεο-ενσωμάτωση και βεβαιωθούμε οτι τα εμφυτευματα δοντιων είναι σταθερά, τοπτοθετούμε ειδικά προσθετικά κολοβώματα, τα οποία έχουν σχήμα σφαιρικό.

Σφαιρικα κολοβωματα Σφαιρικα κολοβωματα

Στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο τοποθετούνται στη βάση της οδοντοστοιχιας οι ειδικές υποδοχές, με τις οποίες «κουμπώνει» η οδοντοστοιχια πάνω στα εμφυτευματα δοντιων και σταθεροποιείται.

Εμφυτευματα δοντιων – Δοκοί

Μια άλλη μέθοδος για να σταθροποιήσουμε μια οδοντοστοιχία με εμφυτευματα δοντιων είναι με την κατασκευή δοκών συγκράτησης. Και σ’ αυτή την περίπτωση, ακόμα και με 2 εμφυτευματα μπορούμε να

Εμφυτευματα δοντιων -Δοκοι συγκρατησης Εμφυτευματα δοντιων -Δοκοι συγκρατησης

κατασκευάσουμε μια δοκό ( συνήθως από χρυσό) ενώ στη βάση της οδοντοστοιχιας προσθέτουμε τα ειδικά συγκρατητικά στοιχεία.

Εμφυτευματα δοντιων - Δοκοι συγκρατησης Εμφυτευματα δοντιων – Δοκοι συγκρατησης

Για ακόμα καλύτερη σταθερότητα μπορούμε να τοποθετήσουμε περισσότερα εμφυτευματα, ειδικά στην πλάγια περιοχή του στόματος. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερους δοκούς συγκράτησης στο σημείο του στόματος που ασκούνται οι μεγαλύτερες μασητικές δυνάμεις.

Δοκοι συγκρατησης - Περισσοτερα εμφυτευματα Δοκοι συγκρατησης – Περισσοτερα εμφυτευματα

Τόσο τα σφαιρικά κολοβώματα, όσο και οι δοκοί συγκράτησης δεν μπορούν να ακινητοποιήσουν τελείως μια οδοντοστοιχια.
Παρέχουν όμως σημαντική βελτίωση όσον αφορά την σταθερότητα της οδοντοστοιχιας, έτσι ώστε η μάσηση και η ομιλία να γίνεται χωρίς προβλήματα.

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Με τα χρόνια άρχισα να έχω σταδιακά προβλήματα με την κινητικότητα της κάτω οδοντοστοιχίας. Το χειρότερο απ΄όλα δεν μπορούσα να ευχαριστηθώ το φαγητό μου... Με την βοήθεια των εμφυτευμάτων μπορέσαμε να κάνουμε την οδοντοστοιχία πολύ πιο σταθερή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος
Παναγιώτης Κ.
⭐⭐⭐⭐⭐

Εμφυτεύματα δοντιών και Τρίτη ηλικία