Αλέξανδρος Παπασωτηρίου
Αλέξανδρος Παπασωτηρίου

Ο Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αννοβέρου της Γερμανίας και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου, όπου απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορος και την Ειδικότητα στην Χειρουργική Στόματος.

Διαβάστε περισσότερα

Τα 5 Μυστικά για μια ανωδυνη εμφυτευση

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Μια εμφυτευση είναι κατά κανόνα μια περιορισμένη επέμβαση χωρίς ιδιαίτερο πόνο και ταλαιπωρία. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια μυστικά που αν τα ακολουθήσετε μπορεί μια εμφυτευση να κυλήσει ακόμα πιο ομαλά και ανώδυνα.

1.Σωστός προγραμματισμος!

mystika-1

Η σχολαστική προεγχειρητική ανάλυση είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι τόσο ο ιατρός έχει μια ξεκάθαρη εικόνα του τι πρέπει να κάνει ( αποφεύγοντας τις εκπλήξεις) , αλλά και ο ασθενής ξέρει από πριν ποια τεχνικη θα εφαρμοστεί και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα της θεραπείας.

.

2.Επιλέξτε την κατάλληλη ημέρα!

mystika-2

Η επιλογή της ημέρας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μια από τους έννοιες που έχουν οι περισσότεροι ασθενείς είναι να μην απουσιάσουν από την εργασία τους ή από τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις. Όταν έπονται σημαντικά επαγγελματικά ραντεβού, παρουσιάσεις ή ταξίδια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προγραμματίσει κανείς μια εμφυτευση ακριβώς εκείνες τις ημέρες.
Ειδικά όταν θα πρέπει να γίνουν πιο περίπλοκες επεμβάσεις ( εκτεταμένες οστικές αναγεννήσεις κ.λ.π.) καλό είναι κανείς να το γνωρίζει από πριν και να κανονίσει ανάλογα το πρόγραμμά του.

3. Ξεκινήστε τα φάρμακα από πριν!

mystika-3

Όταν παίρνουμε ένα φάρμακο, περνούν ορισμένες ώρες ώσπου να δράσει. Μια εμφυτευση είναι κατά κανόνα μια προγραμματισμένη επέμβαση που το γνωρίζουν όλοι από πριν. Είναι προτιμότερο να πάρει κανείς αντιβίωση και παυσίπονα ( που έτσι κι’ αλλιώς θα τα πάρει ) από την προηγούμενη, έτσι ώστε τα μετεγχειρητικά ενοχλήματα να κρατηθούν στο ελάχιστο.

4. Ο πάγος είναι φάρμακο!

mystika-4

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι έχουν ορθοπεδικά προβλήματα ή έχουν υποστεί τραυματισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι σε έναν αθλητικό τραυματισμό το πρώτο πράγμα που κάνει ο ιατρός είναι ο πάγος. Το ίδιο ισχύει και σε μια εμφυτευση: ο πάγος είναι το καλύτερο φάρμακο για να καταπολεμήσουμε τον πόνο, το πρήξιμο και τα μετεγχειρητικά ενοχλήματα.

5. Ακούστε τον ιατρό!

mystika-5

Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης, πάντα υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε, έτσι ώστε να αποφύγετε πιθανά προβλήματα και επιπλοκές. Όσο υπερβολικές και αν σας φαίνονται, τηρήστε τις οδηγίες του ιατρού – είναι για το καλό σας!

Περισσότερα Άρθρα

Multi-Disziplinäre Behandlung komplexer dentoalveolärer Falle. Πρώτο Βραβείο κλινικής παρουσίασης Henry Schein Symposium Βουδαπέστη, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Εμφυτεύματα δοντιών και Διαβήτης

O ζαχαρώδης διαβήτης ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Εκτός από τις βλάβες των αγγείων, ο διαβήτης επηρεάζει άμεσα