Πρόσθια γέφυρα

Ένα νέο χαμόγελο, μια νέα ζωή!

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν μια σημαντική βοήθεια για την αποκατάσταση της λειτουργίας και της αισθητικής του στόματος. Με μια εμφύτευση μπορούμε στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου να αναπληρώσουμε τα δόντια που έχουν χαθεί.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Πρόσθια γέφυρα στην κάτω γνάθο

 

 

Εμφυτεύματα δοντιών – τοποθέτηση

Η πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου είναι κατά κανόνα μια ιδιαίτερα προνομιακή περιοχή για μια εμφύτευση. Σε αυτή την περιοχή της γνάθου δεν υπάρχει κάποιο νεύρο που να μας περιορίζει, και έτσι η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αρκεί να υπάρχει αρκετό κόκκαλο, για να στηρίξει μια αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών.

Τα κάτω πρόσθια δόντια είναι από τη φύση τους μικρά και λεπτά, ανάλογο σχήμα έχει και η ρίζα τους. Για αυτές ειδικά τις περιπτώσεις έχουμε πλέον ειδικά λεπτά εμφυτεύματα τα οποία προσομοιάζουν τη ρίζα των φυσικών δοντιών.

 

Πρόσθια γέφυρα στην κάτω γνάθο – λεπτά εμφυτεύματα

 

Ορισμένοι τύποι αυτών των εξειδικευμένων εμφυτευμάτων δεν μιμούνται μόνο τη ρίζα ενός κάτω πρόσθιου δοντιού, αλλά και το υπερ-ουλικό τμήμα. Ουσιαστικά δεν χρειάζεται να τοποθετήσουμε το κολόβωμα, καθώς αυτό είναι ενσωματωμένο στο ίδιο το εμφύτευμα.
Ανάλογα με το σχήμα της γνάθου και τον αριθμό των δοντιών που λείπουν, μπορούμε να τοποθετήσουμε τόσα εμφυτεύματα όσα δόντια λείπουν.

 

Λεπτά εμφυτεύματα στην πρόσθια κάτω γνάθο

 

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις μπορούμε να επιλέξουμε να τοποθετήσουμε λιγότερα εμφυτεύματα και να κατασκευάσουμε μια γέφυρα ώστε να αποκαταστήσουμε τα δόντια που λείπουν.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – πρόσθια γέφυρα στην κάτω γνάθο

 

Τα σύγχρονα εμφυτεύματα δοντιών, οι διάφοροι τύποι κολοβωμάτων και η ραγδαία εξέλιξη στην οδοντοτεχνική τεχνολογία μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε το κενό στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου με φυσικό και αισθητικό τρόπο.

Εμφυτεύματα δοντιών στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου.

Μπορεί μια εμφύτευση για να αντικαταστήσουμε μερικά δόντια στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου να φαίνεται σχετικά απλή, όμως η πραγματικότητα είναι πως οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολλές.
Ας μην ξεχνάμε ότι η απώλεια των δοντιών στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου οφείλεται κατά κανόνα στην περιοδοντική νόσο – και σπανιότερα σε ατύχημα ή τερηδόνα.
Δόντια που έχουν προσβληθεί από περιοδοντίτιδα έχουν την τάση να μεταναστεύουν και να δημιουργείται συνωστισμός, με αποτέλεσμα τα δόντια να στραβώνουν και να παρουσιάζουν έντονες επαλληλίες.

 

Φυσική αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών

 

Αυτό σημαίνει ότι όταν έρθει η στιγμή της προσθετικής αποκατάστασης θα διαπιστώσουμε ότι κατά κανόνα υπάρχει έλλειψη χώρου. Για ένα φυσικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αποφύγουμε να κατασκευάσουμε απόλυτα ίσα- τέλεια δόντια, αλλά να ακολουθήσουμε τις επαλληλίες των υπόλοιπων δοντιών

Καθώς η πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου βρίσκεται στην αισθητική ζώνη, εκτός από τις αισθητικές απαιτήσεις βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες λειτουργικές και βιολογικές προκλήσεις.

 

Γέφυρα εμφυτευμάτων και αισθητική οδοντιατρική

 

Πολλές φορές στα πλαίσια μια γενικότερης αισθητικής βελτίωσης του χαμόγελου, συνδυάζουμε μια σταθερή γέφυρα με εμφυτεύματα δοντιών στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου με κλασικές προσθετικές αποκαταστάσεις στα υπόλοιπα δόντια.

 

 

" Χρόνια ταλαιπωριώμουν με την περιοδοντίτιδα. Τελευταία άρχισαν να κουνιούνται πολύ τα κάτω μπροστινά δόντια. Δεν μπορούσα να δαγκώσω τίποτα και είχα συνέχεια φλεγμονές. Με τα εμφυτεύματα νοιώθω και πάλι σιγουριά. Σαν να ήταν τα δικά μου δόντια! "
Οδυσσέας Μ.
★★★★★

Αναγέννηση ιστών και εμφυτεύματα δοντιών

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

 

Εμφυτεύματα Δοντιών – Προσθετική αποκατάσταση

Όσον αφορά την προσθετική αποκατάσταση, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι κι εδώ υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε μια συγκολλούμενη και μια κοχλιωτή αποκατάσταση.

 

Σταθερή γέφυρα με εμφυτεύματα δοντιών

 

Στην κάτω πρόσθια περιοχή η κλήση των εμφυτευμάτων κατά κανόνα συμπίπτει με τον άξονα των δοντιών. Αν επιλέξουμε μια κοχλιούμενη αποκατάσταση οι συνθήκες είναι ιδανικές, καθώς η οπή πρόσβασης της προσθετικής βίδας βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά και δεν προκαλεί ιδιαίτερο αισθητικό πρόβλημα.

 

Φυσική αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών

 

Αν επιλέξουμε μια συγκολλούμενη αποκατάσταση, μπορούμε χρησιμοποιώντας ευθεία ή ελαφρά κεκλιμένα κολοβώματα να πετύχουμε ένα φυσικότατο αποτέλεσμα.

Εμφυτεύματα δοντιών – Αναγέννηση Ούλων

Η πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου παρουσιάζει και κάποιες ιδιαιτερότητες όσον αφορά τα ούλα. Καθώς οι ιστοί είναι ιδιαίτερα λεπτοί και ευαίσθητοι, πολύ συχνά παρατηρούμε μια υποχώρηση των ούλων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνεται η σταθερή ζώνη των ούλων που προστατεύουν τα δόντια ( προσπεφυκότα ούλα) και τα ελεύθερα ούλα να παρουσιάζουν κινητικότητα και φλεγμονή.

 

Ουλοβλεννογόνια προβλήματα στην κάτω γνάθο

 

Τα λεγόμενα ουλο-βλεννογόνια προβλήματα αφορούν τόσο τα δόντια, όσο και τα εμφυτεύματα και αντιμετωπίζονται με μια αναπλαστική τεχνική της περιοδοντολογίας: το ελεύθερο ουλικό μόσχευμα.

Το ελεύθερο ουλικό μόσχευμα, είναι μια δοκιμασμένη και σίγουρη μέθοδος για να σταθεροποιήσουμε τα ούλα και να αποτρέψουμε την κινητικότητα των μαλακών ιστών.

 

Αναγέννηση ούλων στην κάτω γνάθο

 

Με την βοήθεια ενός ελεύθερου ουλικού μοσχεύματος μπορούμε να διορθώσουμε τις βλάβες των μαλακών ιστών και να αναγεννήσουμε τα προσπεφυκότα ούλα που βρίσκονται γύρω από τα εμφυτεύματα δοντιών.

Αντιμετωπίζοντας τα ουλοβλεννογόνια προβλήματα προστατεύουμε τα εμφυτεύματα από την εμφάνιση φλεγμονών, και διασφαλίζουμε την υγεία και μακροβιότητα της αποκατάστασης με εμφυτεύματα δοντιών.

 

Εμφυτεύματα Δοντιών – Αναγέννηση οστού

Στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου δεν υπάρχει κάποιο νεύρο το οποίο θα μας προβληματίσει στην τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος. Μπορεί λοιπόν να μην έχουμε κάποιον περιορισμό σε ύψος, όπως μπορεί να έχουμε κάποιο έλλειμμα στο πλάτος , να έχουμε δηλαδή μια οριζόντια βλάβη της γνάθου, ειδικά στην εξωτερική πλευρά.

 

Οστική αναγέννηση στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου

 

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να συνδυάσουμε μια εμφύτευση με την τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος ή και μιας αναγεννητικής μεμβράνης.

Όπως τα δόντια στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου είναι μικρά και λεπτά, αντίστοιχα λεπτοί και ευαίσθητοι είναι και οι σκληροί και μαλακοί ιστοί που τα περιβάλλουν.

Μετά από την απώλεια των δοντιών από έντονη φλεγμονή ή ένα ατύχημα πολλές φορές παρατηρούμε μια έντονη υποχώρηση της γνάθου και των ούλων, η οποία αφήνει ένα σημαντικό έλλειμμα.

 

Μεγάλη οστική βλάβη και γέφυρα εμφυτευμάτων στην πρόσθια κάτω γνάθο

 

Συνδυάζοντας τις δυνατότητες που μας δίνουν σήμερα τα εμφυτεύματα δοντιών και οι τεχνικές αναγέννησης του οστού και των ούλων μπορούμε να αναπληρώσουμε τους χαμένους ιστούς για μια σίγουρη και φυσική αποκατάσταση.

Δεν είναι σπάνιες οι φορές όπου μια βλάβη λόγω ατυχήματος δεν περιορίζεται μόνο στην κάτω γνάθο, αλλά έχει προκαλέσει την απώλεια όλων των πρόσθιων δοντιών και στην άνω γνάθο.

 

Αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών μετά από ατύχημα

 

Ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερα απαιτητικές περιπτώσεις μπορούμε χάρη στις αναγεννητικές τεχνικές του οστού και στις αναπλαστικές μεθόδους των ούλων να αναπληρώσουμε σε μεγάλο βαθμό τις βλάβες και να αποκαταστήσουμε με σίγουρο και φυσικό τρόπο τα χαμένα δόντια με εμφυτεύματα δοντιών.