Ένα πλάγιο εμφύτευμα

Πληρότητα και σιγουριά στο χαμόγελό σας!

 

Με τα εμφυτεύματα δοντιών μπορούμε να αποκαταστήσουμε ακόμα και ένα μεμονωμένο δόντι στην πλάγια περιοχή.
Παρά το γεγονός ότι το δόντι που χάθηκε βρίσκεται στην πλάγια περιοχή, η απώλεια αυτή μπορεί να είναι εμφανής και να δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα.

 

Ένα πλάγιο εμφύτευμα στην κάτω γνάθο

 

Χάρη στις σύγχρονες δυνατότητες της εμφυτευματολογίας μπορούμε με πολύ φυσικό τρόπο να κλείσουμε το κενό με ένα μονήρες εμφύτευμα δοντιού και να αποκαταστήσουμε την αισθητική και την λειτουργία του στόματος.

Εμφυτεύματα δοντιών και απώλεια ενός δοντιού

Όταν χάσουμε ένα μεμονωμένο δόντι, μπορεί η απώλεια αυτή να μη φαίνεται στην αρχή ιδιαίτερα σημαντική.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα δόντια ποτέ δεν μένουν σταθερά στη θέση τους, αλλά έχουν την τάση να μετακινούνται, ειδικά όταν υπάρχουν κενοί χώροι στο στόμα.

 

Συνέπειες από την απώλεια ενός δοντιού

 

Έτσι τα δόντια μετακινούνται και γέρνουν στο πλάι και σε μια προσπάθεια να κλείσουν το κενό. Έτσι σταδιακά χάνεται η αρμονική διάταξη των δοντιών με αποτέλεσμα την σταδιακή αλλοίωση της σύγκλισης ( το «πάτημα» των δοντιών), και τη δημιουργία τερηδόνας και περιοδοντικής νόσου.

Εμφυτεύματα δοντιών – Ψηφιακός Προγραμματισμός

Όπως σε κάθε εμφύτευση, έτσι και στην περίπτωση που θέλουμε να τοποθετήσουμε ένα μεμονωμένο εμφύτευμα δοντιού ( μονήρες εμφύτευμα ) είναι σημαντική η τομογραφία εμφυτευμάτων και ο ψηφιακός προγραμματισμός.

Η τομογραφία εμφυτευμάτων CBCT και τα σύγχρονα προγράμματα ψηφιακού προγραμματισμού της εμφύτευσης θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε κάποιους ανατομικούς περιορισμούς, όσον αφορά το ύψος. Καθοριστικοί παράγοντες είναι η θέση του κάτω φατνιακού νεύρου στη γνάθο, ή το ύψος της ακρολοφίας.

 

Ψηφακός προγραμματισμός για μια εμφύτευση στην πλάγια κάτω γνάθο

 

Με το CBCT θα μπορέσουμε επίσης να δούμε κατά πόσο η γνάθος που υπάρχει έχει αρκετό πλάτος για να δεχθεί ένα εμφύτευμα δοντιού. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα οριζόντιο οστικό έλλειμμα μπορούμε έτσι να προγραμματίσουμε με ακρίβεια την οστική αναγέννηση στα πλαίσια της εμφύτευσης

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Εμφύτευση

Με ένα μεμονωμένο εμφύτευμα δοντιού μπορούμε να αποκαταστήσουμε ένα κενό στην κάτω γνάθο με το πλεονέκτημα ότι δεν πειράζουμε τα πλαϊνά δόντια, ειδικά όταν αυτά είναι απολύτως υγιή.

 

Ένα πλάγιο εμφύτευμα στην κάτω γνάθο

 

Με αυτό τον τρόπο αποκαθιστούμε την λειτουργία και την αισθητική του στόματος με φυσικό και λειτουργικό τρόπο.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Άμεση φόρτιση

Η άμεση φόρτιση είναι μια νέα, επαναστατική μέθοδος με την οποία μπορούμε να αποκαταστήσουμε άμεσα ακόμα και ένα δόντι με ένα οδοντικό εμφύτευμα.

 

Άμεση φόρτιση στην πλάγια κάτω γνάθο

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της νέας μεθόδου είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε κάποιο χρονικό διάστημα ώσπου να τοποθετήσουμε για πρώτη φορά το προσωρινό δόντι, αλλά στην ίδια συνεδρία μπορούμε άμεσα να τοποθετήσουμε την μεταβατική αποκατάσταση και να κλείσουμε το κενό.

 

 

“ Εδώ και καιρό δεν μπορούσα να μασήσω κανονικά από τη μια πλευρά, αλλά δεν με ένοιαζε, αφού είχα την άλλη… δεν φαινόταν άλλωστε… Όταν όμως είδα ότι κάποια δόντια άρχισαν να αλλάζουν θέση, είναι αλήθεια ότι ανησύχησα κάπως. Χαίρομαι που κλείσαμε το κενό με το εμφύτευμα – είμαι πολύ νέος για να αρχίσουν τα προβλήματα. Τώρα μασάω κανονικά – και το απολαμβάνω! “
Δημήτρης Τ.
★★★★★

Απώλεια δοντιών και εμφυτεύματα

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Εμφυτεύματα δοντιών – Αναγέννηση Οστού

Η σύγχρονη βιο-τεχνολογία και οι τελευταίες τεχνικές ανάπλασης οστού μας επιτρέπουν να διορθώσουμε μια οστική βλάβη και να αναγεννήσουμε τη γνάθο, έτσι ώστε μια εμφύτευση να έχει μια σίγουρη βάση και μια καλή πρόγνωση σε βάθος χρόνου.

 

Οστική αναγέννηση για ένα πλάγιο εμφύτευμα στην κάτω γνάθο

 

Πολύτιμο βοήθημα είναι τα ξενογενή οστικά συμπληρώματα ( βόεια, χοίρια κλπ. ) και οι αναγεννητικές μεμβράνες τελευταίας γενιάς.

Μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της βιο-τεχνολογίας είναι η χρήση των αυξητικών παραγόντων που υπάρχουν στο αίμα. Χάρη στην τεχνολογία συλλογής και σταδιακής απελευθέρωσης αυξητικών παραγόντων με τη μέθοδο a-PRF, μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό κατά την διαδικασία της αναγέννησης ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Προσθετική αποκατάσταση

Όσον αφορά την προσθετική αποκατάσταση, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης μπορούμε να κατασκευάσουμε μια κοχλιούμενη ή μια συγκολλημένη αποκατάσταση.

 

Φυσική αποκατάσταση με ένα εμφύτευμα δοντιού

 

Οι δυνατότητες που έχουμε σήμερα στην προσθετική αποκατάσταση των εμφυτευμάτων μας επιτρέπουν να αναπληρώσουμε ένα δόντι που έχει χαθεί
έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.

 

Μονήρες Εμφύτευμα Δοντιού – Πλεονεκτήματα και εφαρμογές

Με ένα μεμονωμένο οδοντικό εμφύτευμα ( μονήρες εμφύτευμα ) μπορούμε να κλείσουμε ένα, δύο ή ακόμα και περισσότερα μεμονωμένα κενά στο στόμα.

 

κλείσιμο περισσότερων κενών με μονήρη εμφυτεύματα δοντιών

 

 

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί ασθενείς, οι οποίοι έχουν ήδη θήκες και γέφυρες στα δόντια τους, όταν χάσουν κάποιο δόντι προτιμούν μια αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών, παρά ν’ αντικαταστήσουν τις παλιές αποκαταστάσεις με καινούργιες γέφυρες.

 

Περισσότερα μονήρη εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο

 

Όχι μόνο δεν χρειάζεται να τροχίσουμε και να εξασθενήσουμε τα διπλανά δόντια, αντίθετα με τα εμφυτεύματα δοντιών ενισχύουμε τα υπόλοιπα δόντια και κλείνουμε τα κενά, αποκαθιστώντας την αρτιότητα του στόματος.