Ένα πρόσθιο εμφύτευμα

Η αυτοπεποίθηση της απόλυτης φυσικότητας!

 

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν μια σημαντική βοήθεια για την αποκατάσταση της λειτουργίας και της αισθητικής του στόματος. Με μια εμφύτευση μπορούμε στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου να αναπληρώσουμε τα δόντια που έχουν χαθεί.

Η πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου ανήκει και αυτή στην αισθητική ζώνη.
Όταν λείπει ακόμα και ένα μεμονωμένο δόντι, με την κίνηση των χειλιών κατά την ομιλία ή το χαμόγελο αποκαλύπτεται το κενό φέρνοντας στη επιφάνεια το αισθητικό πρόβλημα

 

Ένα πρόσθιο εμφύτευμα στην κάτω γνάθο

 

Και σε αυτές τις περιπτώσεις προσφέρουν τα εμφυτεύματα δοντιών πολύτιμη βοήθεια, καθώς με ένα μεμονωμένο εμφύτευμα μπορούμε να καλύψουμε αυτό το λειτουργικό και αισθητικό πρόβλημα.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – ψηφιακός προγραμματισμός

Όταν προγραμματίζουμε μια εμφύτευση στον κάτω πρόσθια περιοχή θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η γνάθος έχει το απαραίτητο πλάτος για να δεχθεί ένα εμφύτευμα δοντιού.
Ας μην ξεχνάμε ότι σε εκείνη τον περιοχή δεν υπάρχει κάποιο νεύρο ή άλλο ανατομικό στοιχείο που να μας περιορίζει στο ύψος.

 

Ψηφιακός προγραμματισμός για ένα πρόσθιο εμφύτευμα

 

Είναι σημαντικό να συμβουλευτούμε την τομογραφία κωνικής δέσμης, καθότι η γνάθος μπορεί να παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις στο σχήμα και το μέγεθος.

 

Εμφυτεύματα δοντιών & λεπτά εμφυτεύματα

Τα κάτω πρόσθια δόντια είναι από την κατασκευή τους μικρά και λεπτά. Αντίστοιχα λεπτές και μικρές είναι και οι ρίζες αυτών των δοντιών, αλλά και η γνάθος που τα περιβάλλει.

 

Ένα πρόσθιο εμφύτευμα – λεπτά εμφυτεύματα

 

Σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη οστού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ειδικά κατασκευασμένα εμφυτεύματα μικρής διαμέτρου.

 

Φυσική αποκατάσταση με ένα πρόσθιο εμφύτευμα

 

Έτσι μιμούμεθα τον τρόπο με τον οποίο στηρίζεται το φυσικό δόντι στην γνάθο, ενώ παράλληλα με τα στενά εμφυτεύματα προστατεύουμε και τις ρίζες των όμορων δοντιών διατηρώντας αρκετή απόσταση ανάμεσα στις φυσικές ρίζες και στο εμφύτευμα.

Λεπτά εμφυτεύματα δοντιών και προσθετική αποκατάσταση

Η προσθετική αποκατάσταση με τα λεπτά εμφυτεύματα έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες, καθώς όλα τα προσθετικά εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να εφαρμόζουν απόλυτα μεταξύ τους και να καταλαμβάνουν τον λιγότερο δυνατό χώρο, έτσι ώστε η τελική θήκη του δοντιού να μην είναι μεγαλύτερη και φαρδύτερη από τα όμορα φυσικά δόντια.

 

Αισθητική αποκατάσταση – ένα πρόσθιο εμφύτευμα

 

Για να παρακαμφθούν αυτές οι τεχνικές δυσκολίες, ορισμένοι κατασκευαστές προτείνουν τα συμπαγή εμφυτεύματα. Με αυτό τον τρόπο η τελική κατασκευή έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αντοχή με τον λιγότερο όγκο, όμως δεν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την κλίση της αποκατάστασης χρησιμοποιώντας κάποιο από τα κεκλιμένα κολοβώματα.

 

Κλασικά εμφυτεύματα στην πρόσθια περιοχή

Στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου συγκαταλέγονται και οι κυνόδοντες. Είναι δόντια πολύ μεγαλύτερα από τους τομείς και έχουν μεγάλη ρίζα. Όταν θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε ένα εμφύτευμα σε αυτή την περιοχή, δεν χρειάζεται να καταφύγουμε στα στενά εμφυτεύματα.

 

Ένα πρόσθιο εμφύτευμα στην περιοχή του κυνόδοντα

 

Με τα κλασικά εμφυτεύματα  και τα αντίστοιχα προσθετικά κολοβώματα μπορούμε να αποκαταστήσουμε ένα κυνόδοντα με πολύ φυσικό τόπο.

 

Εμφυτεύματα Δοντιών – Αναγέννηση οστού

Η πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου μπορεί να έχει κατά κανόνα μια πολύ καλή ποιότητα οστού, είναι όμως ιδιαίτερα ευαίσθητη όταν χαθούν τα δόντια. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο μετά από μια εξαγωγή ή απώλεια ενός πρόσθιου δοντιού να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια έντονη απορρόφηση της γνάθου

 

Οστική αναγέννηση για ένα πρόσθιο εμφύτευμα

 

Και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε χάρη στις οστικές αναγεννητικές τεχνικές να αναπλάσουμε τη γνάθο και να επαναφέρουμε το σχήμα και το μέγεθος της γνάθου έτσι ώστε να είναι στέρεο θεμέλιο για ένα εμφύτευμα δοντιού.

 

Εμφυτεύματα και διαστήματα στο στόμα

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν μια πολύ αισθητική και φυσική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης δοντιών, ειδικά όταν λείπουν περισσότερα δόντια στην άνω και στην κάτω γνάθο.
Αυτό έχει σαν συνέπεια, όχι μόνο να υπάρχουν κενά ανάμεσα στα δόντια, αλλά και να υπάρχει δυσαρμονία στη διάταξη των υπόλοιπων δοντιών. Έτσι δεν επηρεάζεται μόνο η αισθητική του χαμόγελου, αλλά και η αρμονική λειτουργία του στόματος.
Σε τέτοιες περίπλοκες περιπτώσεις χρειάζεται μια πολυδιάστατη προσέγγιση.

 

Διαστήματα και μονήρη εμφυτεύματα δοντιών

 

Με τις νέες μεθόδους της ορθοδοντικής μπορούμε να μετακινήσουμε τα δόντια στην κατάλληλη θέση έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για ένα εμφύτευμα δοντιού στο σωστό σημείο.

Για ένα ιδανικό αποτέλεσμα συχνά θα πρέπει να επιστρατεύσουμε τεχνικές της περιοδοντολογίας, όπως η ουλογλυπτική, ενώ με τις νέες μεθόδους της αισθητικής οδοντιατρικής μπορούμε να αποδώσουμε στα δόντια ένα ιδανικό σχήμα και χρώμα.

 

“ Ήμουν στο δημοτικό όταν χτύπησα το κάτω μου δόντι. Πέρσι το δόντι μαύρισε και άρχισε να κουνάει. Οι φίλες μου μάλιστα παρατήρησαν ότι σε όλες τις καλοκαιρινές φωτογραφίες δεν χαμογελούσα… Με το εμφύτευμα κέρδισα πάλι τη σιγουριά να χαμογελάω ελεύθερα ! “
Δαλιδά Μ.
★★★★★

Αισθητική αποκατάσταση μεμονωμένων δοντιών

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

 

Εμφυτεύματα Δοντιών – Προσθετική αποκατάσταση

Όσον αφορά την προσθετική αποκατάσταση, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι κι εδώ υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε μια συγκολλούμενη και μια κοχλιούμενη αποκατάσταση.

 

Φυσική αποκατάσταση με ένα πρόσθιο εμφύτευμα

 

Αν υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις ανάμεσα στην κλίση του εμφυτεύματος και την θέση του δοντιού, επιλέγοντας μια συγκολλούμενη αποκατάσταση, μπορούμε με τα κεκλιμένα κολοβώματα να πετύχουμε ένα φυσικότατο αποτέλεσμα.

Εμφυτεύματα δοντιών – Αναγέννηση Ούλων

Όπως το οστό, έτσι και τα ούλα στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου είναι ιδιαίτερα λεπτοί και ευαίσθητοι και συχνά παρατηρούμε μια υποχώρηση των ούλων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνεται η σταθερή ζώνη των ούλων ( προσπεφυκότα ούλα) και οι περι-εμφυτευματικοί μακαλοί ιστοί να παρουσιάζουν κινητικότητα και φλεγμονή.
Τα λεγόμενα ουλο-βλεννογόνια προβλήματα αντιμετωπίζονται με μια αναπλαστική τεχνική της περιοδοντολογίας: το ελεύθερο ουλικό μόσχευμα.

 

Αναγέννηση ούλων στην πρόσθια περιοχή

 

Το ελεύθερο ουλικό μόσχευμα, είναι μια δοκιμασμένη και σίγουρη μέθοδος για να σταθεροποιήσουμε τα ούλα και να αποτρέψουμε την κινητικότητα των μαλακών ιστών.

Αντιμετωπίζοντας τα ουλοβλεννογόνια προβλήματα προστατεύουμε τα εμφυτεύματα από την εμφάνιση φλεγμονών, και διασφαλίζουμε την υγεία και μακροβιότητα  της αποκατάστασης με ένα εμφύτευμα δοντιού.

 

Ένα πρόσθιο εμφύτευμα και ορθοδοντική

Μια σημαντική κατηγορία για τη χρήση των εμφυτευμάτων στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου είναι η συγγενής έλλειψη των μόνιμων δοντιών. Κάποιες φορές τα παιδικά δόντια βρίσκονται ακόμα στο στόμα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν ήδη πέσει, αφήνοντας κενούς χώρους και περιθώριο στα διπλανά δόντια να μετακινηθούν.

 

Έλλειψη μόνιμων δοντιών στην πρόσθια περιοχή

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να προηγηθεί η ορθοδοντική μετακίνηση των δοντιών, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος για μια εμφύτευση, αλλά και για την τοποθέτηση της θήκης η οποία θα πρέπει να ταιριάζει στο σχήμα και στο μέγεθος με τα υπόλοιπα, φυσικά δόντια.

 

Ορθοδοντική προετοιμασία για ένα πρόσθιο εμφύτευμα δοντιού

 

Φέρνοντας τα δόντια σε μια σωστή και αρμονική διάταξη μπορούμε να κλείσουμε τα κενά και με ένα εμφύτευμα δοντιού να αποκαταστήσουμε την πληρότητα και τη φυσικότητα στο χαμόγελο.

 

Μονήρες Εμφύτευμα Δοντιού – Πλεονεκτήματα και εφαρμογές

 

Με ένα μονήρες εμφύτευμα  μπορούμε να κλείσουμε ένα, ή περισσότερα μεμονωμένα κενά στο στόμα.
Είναι ένας βιολογικός και συντηρητικός τρόπος για να αποκαταστήσουμε κάποιο δόντι, είτε επειδή χάθηκε είτε γιατί δεν σχηματίστηκε ποτέ.

 

Κλείσιμο περισσότερων κενών με μονήρη εμφυτεύματα

 

Χάρη στα εμφυτεύματα δοντιών δεν χρειάζεται να τροχίσουμε και να πειράξουμε τα φυσικά δόντια – ειδικά όταν έχουμε περισσότερα κενά.
Με βιολογικό τρόπο επαναφέρουμε την λειτουργικότητα και αποκαθιστούμε την αρμονία και αισθητική στο χαμόγελο.