PRF™

Βοηθήστε τη φύση να κάνει το θαύμα της!

Η μέθοδος a-PRF™ είναι η τελευταία εξέλιξη της βιο-τεχνολογίας. Βασίζεται στη φυγοκέντρηση του αίματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας θρόμβος, πλούσιος σε αιμοπετάλια. Αυτός απελευθερώνει σταδιακά διάφορους αυξητικούς παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επούλωση και αναγέννηση των ιστών.

 

Αναγεννητικός θρόμβος

Σε τι μας βοηθάει η μέθοδος a-PRF™ ?

O Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου και η ομάδα του είναι περήφανοι που συγκαταλέγονται στα πολύ λίγα οδοντιατρικά κέντρα που προσφέρουν την μέθοδο a-PRF™.
Πλεονεκτήματα της μεθόδου a-PRF™ είναι:

• Το a-PRF™ είναι μια 100% φυσική μέθοδος, καθώς απομονώνουμε αυξητικούς παράγοντες από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.
• Καλύτερη και ταχύτερη αναγέννηση οστού
• Ταχύτερη επούλωση
• Λιγότερο μετεγχειρητικό οίδημα και πόνος
• Αυξημένη αγγείωση στην περιοχή της επέμβασης
• Μειώνεται ο κίνδυνος επιμόλυνσης και επιπλοκών – ιδιαίτερα σε περίπλοκα περιστατικά

Με ποιο τρόπο μας βοηθά η μέθοδος a-PRF™?

Στόχος της μεθόδου είναι η συλλογή ενός θρόμβου a-PRF™ ο οποίος  είναι πλούσιος σε λευκοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες όπως:

– VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor),
– PDGF ( Platelet Derived Growth Factor), μια πρωτεΐνη ζωτικής σημασίας για την αγγειογένεση,
– TGF (beta–Τransforming Growth Factor), μια πρωτεΐνη που διεγείρει την ανάπτυξη των ιστών,
– Θρομβοσπονδίνη-1, μια γλυκοπρωτεΐνη η οποία συμμετέχει σε αλληλεπιδράσεις μεταξύ κυττάρων και στη διαδικασία αγγειογένεσης.

Αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν  τα βλαστοκύτταρα και  βοηθούν το σώμα να επουλωθεί. Όσο περισσότεροι αυξητικοί παράγοντες απελευθερωθούν κατά την επούλωση, τόσο περισσότερα βλαστοκύτταρα θα ενεργοποιηθούν για την αναγέννηση των ιστών.Χάρη  στο a-PRF™ το σώμα επουλώνεται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα.

 

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε PRP και a-PRF™?

Η θεραπεία a-PRF™ (Platelet Rich Fibrin) είναι η εξέλιξη της γνωστής σε όλους θεραπείας PRP, με την οποία απομονώνουμε πλάσμα το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες και έρχεται σε ενέσιμη μορφή.
Με την μέθοδο PRP έχουμε άμεση και ταχεία απελευθέρωση των αυξητικών παραγόντων στο σημείο έγχυσης.

 

 

Με την μέθοδο a-PRF™ και πάλι συλλέγουμε πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες, με τη διαφορά ότι αφήνουμε το πλάσμα να πήξει και να δημιουργηθεί θρόμβος.
Το βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου a-PRF™ είναι ότι ο θρόμβος απελευθερώνει τους αυξητικούς παράγοντες με αργό ρυθμό ( για πάνω από 7 ημέρες). Έτσι έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την αναγεννητική ικανότητα των ούλων και του οστού.

Πως γίνεται η θεραπεία με την μέθοδο a-PRF™?

Αρχικά συλλέγουμε αίμα σαν να κάναμε εξετάσεις αίματος (1), και στη συνέχεια τοποθετούμε τα φιαλίδια στον φυγοκεντρητή (2).

 

 

Ακολουθώντας πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, απομονώνουμε τον θρόμβο (3), και αφού του δώσουμε το κατάλληλο σχήμα (4), τον τοποθετούμε στο σημείο της αναγέννησης.

 

a-PRF™ και εμφυτεύματα δοντιών

Καθώς το a-PRF™ πολλαπλασιάζει την φυσική επουλωτική ικανότητα του οργανισμού, βρίσκει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών.  σε συνδυασμό με τα εμφυτεύματα δοντιών, όπως:
Εμφυτεύματα δοντιών – SmileToday (1)

Πολλές φορές εφαρμόζουμε τη μέθοδο της άμεσης φόρτισης – Smile Today – σε συνδυασμό με μια εξαγωγή δοντιού. Η τεχνική του a-PRF™ μας βοηθά να τοποθετήσουμε ένα οστικό μόσχευμα στην περιοχή της εξαγωγής, το οποίο είναι διαποτισμένο με αυξητικούς παράγοντες του οργανισμού.

 

 

Έτσι όχι μόνο προλαμβάνουμε μια απορρόφηση της γνάθου, αλλά διατηρούμε την ποιότητα και ζωτικότητα των ιστών του οστού και διατηρούμε την αισθητική των ούλων αναλλοίωτη

 

 

Με την μέθοδο του a-PRF™ μπορούμε να προλάβουμε τη οστική απορρόφηση και να διατηρήσουμε το σχήμα της γνάθου μετά από μια εξαγωγή.

 

 

Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τη γνάθο από τη φυσιολογική απορρόφηση μετά από μια εξαγωγή και διατηρούμε το ύψος και το πλάτος του οστού, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε ένα εμφύτευμα δοντιού, αποφεύγοντας έτσι επιπρόσθετες αναγεννητικές χειρουργικές επεμβάσεις.

 

Σε μια οστική ανάπλαση της γνάθου μπορούμε – παράλληλα με τα οστικά μοσχεύματα και τις αναγεννητικές μεμβράνες – να χρησιμοποιήσουμε χάρη στο a-PRF™ τους αυξητικούς παράγοντες του ίδιου του οργανισμού .

 

 

Το πλεονέκτημα είναι ότι έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς διασφαλίζουμε καλύτερη αιμάτωση του μοσχεύματος και μειώνουμε τον κίνδυνο φλεγμονής και επιπλοκών.

 

Σε μια άλλη τεχνική οστικής αναγέννησης, την ανύψωση ιγμορείου – Sinus Lift  η μέθοδος a-PRF™ προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.

 

 

Με  τους αυξητικούς παράγοντες που απομονώνουμε στο αίμα,  έχουμε μεγαλύτερη προστασία και ανάπλαση της μεμβράνης του ιγμορείου, παράλληλα με μια καλύτερη οργάνωση του μοσχεύματος.
Έτσι αναγεννούμε καλύτερα τους νέους οστικούς ιστούς και δημιουργούμε ακόμα καλύτερη βάση για την αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών.

 

Η μέθοδος a-PRF™ δεν προορίζεται μόνο για την ανάπλαση των σκληρών ιστών και την οστική αναγέννηση. Οι αναγεννητικοί θρόμβοι βρίσκουν εφαρμογή και στην αισθητική ανάπλαση των ούλων στα πλαίσια μιας αποκατάστασης δοντιών, ειδικά στην αισθητική ζώνη.

 

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις τοποθετούμε τον αναγεννητικό θρόμβο σε άμεση επαφή με τα ούλα, ενεργοποιώντας έτσι τους αναγεννητικούς μηχανισμούς των μαλακών ιστών.Έτσι βοηθάμε τους περι-εμφυτευματικούς ιστούς να αναγεννηθούν και να αποκτήσουν ένα φυσιολογικό και αισθητικό σχήμα.

Η πρόοδος στον τομέα της βιοτεχνολογίας μας προσφέρει πλέον δυνατότητες, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε.

Χάρη στους αυξητικούς παράγοντες και την επαναστατική μέθοδο a-PRF™  η αναγέννηση των ιστών μπορεί να μας προσφέρει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

 

“ Πρώτη φορά κάθισα στην καρέκλα του οδοντίατρου και έδωσα αίμα. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένη από τις σύγχρονες μεθόδους της βιο-τεχνολογίας. Η επέμβαση πήγε άψογα, δεν κατάλαβα τίποτα, και μέσα σε λίγες ημέρες ήμουν μια χαρά, σαν να μην είχαμε κάνει τίποτα! “
Αθηνά, Τ.
★★★★★

Αναγέννηση ιστών και αυξητικοί παράγοντες

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;