Εμφυτεύματα δοντιών με τη μέθοδο της άμεσης φόρτισης

Μέσα σε λίγες ώρες, ένα παντοτινό χαμόγελο!

 

Η άμεση φόρτιση με τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος με την οποία μπορούμε να πετύχουμε σε μια ημέρα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Άμεση φόρτιση – Ενδείξεις και πλεονεκτήματα

Η άμεση φόρτιση με τα σύγχρονα εμφυτεύματα δοντιών μπορεί να καλύψει πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Με την άμεση φόρτιση μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μεμονωμένο δόντι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Άμεση φόρτιση σε ένα δόντι

 

 

Ακόμα και όταν λείπουν περισσότερα δόντια σε μια περιοχή του στόματος μπορούμε να εφαρμόσουμε την μέθοδο της άμεσης φόρτισης. Με αυτό τον τρόπο δεν αποκαθιστούμε μόνο τη λειτουργία της μάσησης, αλλά καλύπτουμε άμεσα και το αισθητικό πρόβλήμα που υπάρχει.

Άμεση φόρτιση σε περισσότερα δόντια

 

Εκεί που η άμεση φόρτιση κάνει πραγματικά θαύματα είναι όταν όλα τα δόντια έχουν προβλήματα και θα πρέπει να εξαχθούν. Σε παλαιότερες εποχές θα έπρεπε να συμβιβαστούμε με μια ολική οδοντοστοιχία για την μεταβατική περιόδο της οστεο-ενσωμάτωσης.

Τώρα χάρη στην άμεση φόρτιση μπορούμε την ίδια στιγμή που θα γίνουν οι εξαγωγές των δοντιών,  να τοποθετήσουμε τα εμφυτεύματα δοντιών και να προσαρμόσουμε την σταθερή μεταβατική αποκατάσταση!

Άμεση φόρτιση σε όλα τα άνω δόντια

 

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνική έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, αρκεί η γενικότερη υγεία και οι συνθήκες του στόματος και της γνάθου, να το επιτρέπουν. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να προηγηθεί σχολαστικός προεγχειρητικός έλεγχος και προγραμματισμός ωστε να βεβαιωθούμε ότι ο ενδιαφερόμενος είναι καλός υποψήφιος για μια αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών και για την άμεση φόρτιση.

 

Άμεση φόρτιση & Σύγχρονα εμφυτεύματα δοντιών

Η άμεση φόρτιση είναι μια εξειδικευμένη τεχνική και την οφείλουμε πρωτίστως στα νέα, εξελιγμένα εμφυτευματα δοντιων.
Τα παλαιότερα εμφυτευματα δοντιων έχουν σχήμα κυλινδρικό ή σχήμα βίδας, με λεπτό σπείρωμα, έτσι ώστε να εφαρμόζουν παθητικά στη γνάθο
Το ίδιο σχήμα συναντούμε και σε πολλά σύγχρονα εμφυτεύματα, τα οποία είναι κυλινδρικά, και προορίζονται για μια κλασική εμφύτευση.

Άμεση φόρτιση – Ριζόμορφα εμφυτεύματα δοντιών

 

 

Αντίθετα, τα εμφυτεύματα που είναι κατάλληλα για άμεση φόρτιση έχουν σχήμα κωνικό και μοιάζουν με την ρίζα ενός φυσικού δοντιού. Επίσης το σπείρωμα είναι τελείως διαφορετικό, απ’ ότι στα κλασικά εμφυτεύματα και έχουν ιδιαίτερες εμβιο-μηχανικές ιδιότητες.

 

Η άμεση φόρτιση απευθύνεται ιδιαίτερα σε ανθρώπους, οι οποίοι λόγω των επαγγελματικών, ή κοινωνικών τους υποχρεώσεων δεν τους επιτρέπεται να εμφανίζονται χωρίς δόντια.

Εμφυτεύματα δοντιών – άμεση φόρτιση

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, με την πρωτοποριακή αυτή τεχνική μπορούμε ν’ αποφύγουμε την οδοντοστοιχία και μέσα σε ενα πρωινό να αντικαταστήσουμε τα προβληματικά δόντια με σταθερά, υγιή εμφυτεύματα δοντιών.

 

" Ήμουν απελπισμένος… Ούτε να φάω δεν μπορούσα... Χάρη στην άμεση φόρτιση, μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε τελείως η ζωή μου! Νοιώθω σιγουριά και αυτοπεποίθηση, μπορώ και πάλι ξένοιαστα να χαρώ την κάθε στιγμή."
Χάρης Δ.
★★★★★

Εμφυτεύματα Δοντιών & Άμεση Φόρτιση

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Για να κατανοήσουμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής, ας θυμηθούμε πρώτα τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μια εμφύτευση με τον κλασικό τρόπο.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – κλασική εμφύτευση

Σε μια κλασική εμφυτευση, αφού τοποθετήσουμε το εμφυτευμα κλείνουμε τα ούλα. Σημαντικό μέρος μιας κλασικής εμφυτευσης είναι ότι θα πρέπει να αφήσουμε το εμφυτευμα κρυμμένο κάτω από τα ούλα και να περιμένουμε 3-4 μήνες, ώσπου να ολοκληρωθεί η οστεο-ενσωμάτωση( 4 ). Στη συνέχεια αποκαλύπτουμε το εμφυτευμα και μπορούμε πλέον να τοποθετήσουμε τα προσθετικά κολοβώματα για την κατασκευή της προσωρινής ακίνητης αποκατάστασης.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – κλασική εμφύτευση

 

 

Με την κλασική μέθοδο, από τη στιγμή που θα γίνει η εμφύτευση, ώσπου να τοποθετηθούν τα προσωρινά, σταθερά δόντια χρειάζονται – αναλόγως τη περίπτωση – από 3 έως 4 μήνες.
Αν μάλιστα προηγηθεί και εξαγωγή του δοντιού, τότε θα πρέπει να υπολογίσουμε άλλους 2 μήνες που θα πρέπει να περιμένουμε ώσπου να επουλωθεί το σημείο της εξαγωγής. Επομένως σε μια κλασική εμφύτευση από την αρχή της θεραπείας, ώσπου να τοποθετηθούν τα προσωρινά, σταθερά δόντια μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 5 ή 6 μήνες.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Άμεση φόρτιση

Όταν εφαρμόζουμε την άμεση φόρτιση με εμφυτεύματα δοντιών, πολύ σημαντική είναι η αρχική σταθερότητα – πόσο σταθερό είναι δηλαδή το εμφύτευμα κατά την τοποθέτησή του.
Είμαστε πλέον σε θέση την στιγμή της τοποθέτησης του εμφυτεύματος να μετράμε την αρχική σταθερότητα. Όσο μεγαλύτερη η αρχική σταθερότητα, τόσο πιο σίγουρα τα θεμέλια για την μελλοντική αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Άμεση φόρτιση

 

Η άμεση φόρτιση έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε την ίδια μέρα να κάνουμε την τοποθέτηση του εμφυτεύματος και την τοποθέτηση των σταθερών προσωρινών δοντιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε μάλιστα να κάνουμε και την εξαγωγή του δοντιού στην ίδια συνεδρία.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ με την κλασική τεχνική θα αποκτούσε κανείς σταθερά, προσωρινά δόντια μετά από 5 ή 6 μήνες, τώρα με την άμεση φόρτιση αυτό μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα!

 

Άμεση φόρτιση – Αρχική σταθερότητα

Η αρχική σταθερότητα είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας για την άμεση φόρτιση. Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας διάφορα συστήματα, με τα οποία μπορούμε να μετρήσουμε την αρχική σταθερότητα του εμφυτεύματος είτε με μηχανικό,

 

Αμεση φορτιση - Μηχανική μέτρηση της αρχικής σταθερότητας
Άμεση φόρτιση – Μηχανική μέτρηση της αρχικής σταθερότητας

είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αμεση φορτιση - Ηλεκτρονική μέτρηση της αρχικής σταθερότητας.
Άμεση φόρτιση – Ηλεκτρονική μέτρηση της αρχικής σταθερότητας.

Αν έχουμε μια αρχική σταθερότητα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε την τεχνική της άμεσης φόρτισης.

 

Άμεση φόρτιση – Επιφάνεια των εμφυτευμάτων

Μεγάλη πρόοδος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και στην επεξεργασία της επιφάνειας των εμφυτευμάτων. Τα παλαιότερα εμφυτευματα είχαν μια λεία, γυαλιστερή επιφάνεια.

 

Κλασικά εμφυτεύματα δοντιών – Σχήμα και επιφάνεια

 

Αντίθετα, τα σύγχρονα εμφυτεύματα δοντιών ( τόσο τα κυλινδρικά, όσο και τα ριζόμορφα, που είναι κατάλληλα για άμεση φόρτιση ) έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία

 

Σύγχρονα εμφυτεύματα – Σχήμα και επιφάνεια

 

 

της επιφάνειας με διάφορες μεθόδους, με την οποία πετυχαίνουμε μια καλύτερη και γρηγορότερη ενσωμάτωση των εμφυτευματων στη γνάθο.

Άμεση φόρτιση και οστική αναγέννηση

Με την άμεση φόρτιση μπορούμε να πετύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα και να προσφέρουμε άμεσα σταθερά δόντια μέσα σε λίγες ώρες.  Σε περίπλοκες περιπτώσεις, όπου έχουμε σημαντική απώλεια οστού – ειδικά στην πλάγια περιοχή του στόματος – θα πρέπει πρώτα να γίνει η οστική αναγέννηση και σε δεύτερο χρόνο η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Εμφυτεύματα δοντιών – άμεση φόρτιση

 

 

Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις η τεχνική της άμεσης φόρτισης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορούμε να την εφαρμόσουμε στις πρόσθιες περιοχές του στόματος, παράλληλα με την οστική ανάπλαση ή την ανύψωση ιγμορείου – Sinus Lift.

Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να περιμένουμε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ώσπου να είναι όλα τα εμφυτεύματα έτοιμα για να δεχθούν τα πρώτα προσωρινά δόντια. Μπορούμε από την αρχή της θεραπείας να προσφέρουμε άμεσα σταθερά δόντια στην πρόσθια περιοχή, καλύπτοντας από την πρώτη στιγμή τις αισθητικές απαιτήσεις του στόματος.