Πλάγια γέφυρα

Η σιγουριά στο χαμόγελό σας!

 

Αν σας λείπουν ή θα πρέπει να φύγουν ορισμένα δόντια στη πλάγια περιοχή του στόματος , δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να αφήσετε τα κενά στο στόμα. Τα εμφυτεύματα δοντιών προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες όταν χαθούν μερικά δόντια. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι αποφεύγουμε να κατασκευάσουμε μια γέφυρα, όπου θα πρέπει να τροχίσουμε πρώτα τα διπλανά δόντια, κάνοντάς τα έτσι πιο αδύναμα και ευάλωτα.

Γέφυρα με εμφυτευματα δοντιων στην πλάγια άνω γνάθο

 

Όταν μάλιστα λείπουν όλα τα πλάγια δόντια, αποφεύγουμε με τα οδοντικά εμφυτεύματα μια μερική οδοντοστοιχία.
Ουσιαστικά με τα εμφυτεύματα δίνουμε την λύση εκεί που υπάρχει το πρόβλημα της έλλειψης δοντιών

Εμφυτεύματα δοντιών και άνω γνάθος

Σε μια αποκατασταση με οδοντικά εμφυτεύματα στην άνω γνάθο, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε τις ανατομικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, καθώς σημαντικό ρόλο παίζει το σχήμα της γνάθου και η θέση του ιγμορείου.
Ανάλογα με το σχήμα του ιγμορείου και της γνάθου, συχνά χρησιμοποιούμε διαφορετικά μήκη και μεγέθη εμφυτευματων,

Εμφυτεύματα δοντιών στην άνω γνάθο – Ψηφιακος προγραμματισμός

 

Πολύτιμη βοήθεια είναι ο ψηφιακός προγραμματισμός μιας εμφυτεύσης, όπου με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορούμε να αναλύσουμε το σχήμα της γνάθου και να προγραμματίσουμε την χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με κάθε λεπτομέρεια.

 

Εμφυτεύματα δοντιών και οστική ανάπλαση

Στις πλάγιες περιοχές της άνω γνάθου συχνά παρατηρείται μια έντονη απορρόφηση της γνάθου, σε σημείο που το κόκαλο της γνάθου να μην αρκεί για μια εμφύτευση.

 

Εμφυτεύματα δοντιών και ανύψωση ιγμορείου

 

Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι σύγχρονες τεχνικές και τα βιο-υλικά μας δίνουν λύσεις, καθώς μπορούμε με αναγεννητικές μεθόδους όπως η ανύψωση Ιγμορείου – Sinus Lift να αναγεννήσουμε τους ιστούς που λείπουν και να αποκαταστήσουμε την αισθητική και λειτουργικότητα του στόματος

Εμφυτεύματα δοντιών και αισθητική

Στην άνω γνάθο, εκτός από τις λειτουργικές ανάγκες, σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της θεραπείας παίζει και ο αισθητικός παράγοντας, ειδικά όταν ο ασθενής έχει υψηλό χαμόγελο και φαίνονται όχι μόνο τα δόντια, άλλα και τα ούλα.

Εμφυτεύματα δοντιών – Αισθητική οδοντιατρική

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να πρέπει να γίνουν ορισμένες επεμβάσεις αναγέννησης των ούλων ή ακόμα και του οστού, όχι για να ενισχύσουμε τη στήριξη του εμφυτευματος, αλλά για να διαμορφώσουμε τους περιεμφυτευματικούς ιστούς, έτσι ώστε τα εμφυτευματα να δείχνουν φυσικά και να μην διαφέρουν από τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.

 

 

" Πάντα είχα ένα μεγάλο άγχος. Κάθε φορά που βούρτσιζα τα δόντια μου κλειδωνόμουν στο μπάνιο. Δεν ήθελα να με δει κανείς χωρίς την οδοντοστοιχία μου. Τώρα με τα εμφυτευματα δοντιων νοιώθω απόλυτη σιγουριά. Αφήνω την πόρτα του μπάνιου μου ανοιχτή!"
Ειρήνη Β.
★★★★★

Οστική ανάπλαση Γνάθου και εμφυτεύματα δοντιών

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

Εμφυτεύματα δοντιών – άμεση φόρτιση

Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, μπορούμε σε μια εμφυτεύση της άνω πλάγιας περιοχής να εφαρμόσουμε την τεχνική της άμεσης φόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι στην ίδια συνεδρία, μέσα σε ένα πρωινό μπορούμε να τοποθετήσουμε όχι μόνο τα εμφυτεύματα, αλλά και τα προσωρινά δόντια

Εμφυτεύματα δοντιών και άμεση φόρτιση

 

Χάρη στην άμεση φόρτιση δεν χρειάζεται να περιμένει κάποιος για περισσότερους μήνες ώσπου να αποκτήσει σταθερά δόντια.

Μπορεί κανείς μέσα σε λίγες ώρες να αναπληρώσει τα κενά στο στόμα και να αποκτήσει ένα όμορφο χαμόγελο.

 

 

Εμφυτεύματα δοντιών – προσθετική αποκατασταση

Όσον αφορά την προσθετική αποκατασταση, πάντα έχουμε την επιλογή, ανάμεσα σε μια κοχλιωτή και μια συγκολλούμενη αποκατασταση.

Το ποια τεχνική θα επιλέξουμε τελικά, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι ανατομικές συνθήκες της γνάθου, η θέση και η κλήση των εμφυτευμάτων, η θέση των διπλανών δοντιών καθώς επίσης και των δοντιών της άλλης γνάθου, ο χώρος που έχουμε στην διάθεσή μας κλπ.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – κοχλιωτή γέφυρα στην άνω γνάθο

 

Για μια κοχλιωτή αποκατάσταση, θα πρέπει τα εμφυτευματα να είναι καλά παραλληλισμένα μεταξύ τους – κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό στην άνω γνάθο – ενώ οι σωληνίσκοι κοχλίωσης να βρίσκονται σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην προκαλείται αισθητικό πρόβλημα.

Εμφυτεύματα δοντιών – συγκολλούμενη αποκατάσταση στην άνω γνάθο

 

Τις περισσότερες φορές επιλέγουμε στην άνω γνάθο μια συγκολλούμενη αποκατάσταση. Με τα κεκλιμένα προσθετικά κολοβώματα μπορούμε να παραλληλίσουμε την φορά ένθεσης της προσθετικής αποκατάστασης ανάμεσα σε περισσότερα εμφυτευματα.  Καθώς οι θήκες που τοποθετούνται καλύπτουν πλήρως τα κολοβώματα αποφεύγουμε την τρύπα για την πρόσβαση του κατσαβιδιού και μπορούμε να διαμορφώσουμε τη μασητική επιφάνεια με πιο φυσικό και αισθητικό τρόπο.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Σταθερή γέφυρα στην άνω γνάθο

 

 

Η σύγχρονη τεχνολογία και τα βιο-υλικά τελευταίας γενιάς μας δίνουν σήμερα δυνατότητες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Τα εμφυτευματα δοντιων πλαισιωμένα από την ψηφιακή τεχνολογία είναι πλέον ένας αξιόπιστος τρόπος για να αποκαταστήσουμε τα δόντια που έχουν χαθεί.