Ουλοβλεννογόνια προβλήματα

Υγεία και σιγουριά στο χαμόγελό σας!

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι το καλύτερο υποκατάστατο που έχουμε σήμερα για να αντικαταστήσουμε τα δόντια που έχουν χαθεί.

Μπορεί ο τρόπος με τον οποίο αυτά στηρίζονται στη γνάθο να είναι διαφορετικός από τον τρόπο στήριξης των φυσικών δοντιών, όμως βρίσκονται και λειτουργούν στη στοματική κοιλότητα και περιβάλλονται από τα ούλα, ακριβώς όπως τα φυσικά δόντια.
Έτσι κάποιες λειτουργικές αρχές που ισχύουν για τα φυσικά δόντια ισχύουν και για τα εμφυτεύματα.

Αναγέννηση ούλων-Ουλοβλεννογόνια προβλήματα

Αν κοιτάξουμε καλύτερα θα παρατηρήσουμε ότι τα ούλα δεν είναι ομοιόμορφα.
Κοντά στα δόντια έχουμε τα προσπεφυκότα ούλα τα οποία είναι ροζ, σκληρά και γερά στερεωμένα γύρω από τα δόντια, σε αντίθεση με τον βλεννογόνο του στόματος ο οποίος είναι πιο μαλακός, ευκίνητος, με πολλά μικρά αγγεία.

Ανατομία των περιοδοντικών ιστών

Τα προσπεφυκότα ουλα είναι πολύ σημαντικά, καθώς δημιουργούν ένα σταθερό περιβάλλον, προστατεύοντας έτσι τα ουλα γύρω από τα δόντια και τα εμφυτευματα.

Όταν λείπουν τα προσπεφυκότα ουλα, τότε οι ιστοί δεν είναι σταθεροί, αλλά παρουσιάζουν κινητικότητα, ιδιαίτερα στην κάτω γνάθο, τόσο σε πρόσθιες,

Ουλοβλεννογόνια προβλήματα – πρόσθια περιοχή

όσο και σε πλάγιες περιοχές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται φλεγμονή η οποία μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των δοντιών ή των εμφυτευματων.

Ουλοβλεννογόνια προβλήματα – πλάγια περιοχή

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν αναπτυχθεί πολλές διαφορετικές τεχνικές με σκοπό την ανάπλαση των προσπεφυκότων ουλων και την εξάλειψη της κινητικότητας των περιοδοντικών ή περιεμφυτευματικων ιστών.

Αναγέννηση ούλων και ουλοβλεννογόνιες τεχνικές

Στα πλαίσια μιας θεραπείας με εμφυτεύματα δοντιών, μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσουμε κάποιες από τις αναπλαστικές τεχνικές της περιοδοντολογίας για την αναγέννηση ούλων και των περι-εμφυτευματικών μαλακών ιστών.
Πρόκειται για τεχνικές, οι οποίες αναπτύχθηκαν αρχικά για τα δόντια και βρήκαν ευρεία εφαρμογή και στα οδοντικά εμφυτεύματα, καθώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε λειτουργικά προβλήματα και ειδικά αυτό της κινητικότητας των ούλων γύρω από τα δόντια και τα εμφυτεύματα

Αναγέννηση ούλων-Ελεύθερο ουλικό μόσχευμα

Το ελεύθερο ουλικό μόσχευμα, είναι μια δοκιμασμένη και σίγουρη μέθοδος για να σταθεροποιήσουμε τα ούλα και να αποτρέψουμε την κινητικότητα των μαλακών ιστών.

Για να βελτιώσουμε την σκληρότητα των ιστών, λαμβάνουμε ένα ουλικό μόσχευμα από τον ουρανίσκο– μια περιοχή με ιδιαίτερα σκληρούς και ανθεκτικούς ιστούς.

Ελεύθερο ουλικό μόσχευμα

Το ουλικό μόσχευμα τοποθετείται στην δέκτρια περιοχή και σταθεροποιείται με ειδική ραφή.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αναγεννήσουμε τους χαμένους ιστούς και να αποκαταστήσουμε το σχήμα και τη λειτουργία των ούλων τόσο σε μεμονωμένα δόντια και εμφυτεύματα,

Ελευθερο ουλικό μόσχευμα σε μεμονωμένο σημείο

όσο και σε μεγαλύτερες περιοχές του στόματος. Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα ουλοβλεννογόνια προβλήματα εμφανίζονται στην κάτω γνάθο. Οι λόγοι γι’ αυτό είναι καθαρά ανατομικοί, καθώς τα χείλη και οι μύες του προσώπου βρίσκονται πιο κοντά στην περιοχή των εμφυτευμάτων στη κάτω γνάθο.

Ελεύθερο ουλικό μόσχευμα σε ευρύτερη περιοχή του στόματος

Τα ουλοβλεννογόνια προβλήματα γίνονται όλο και πιο έντονα, όσο η γνάθος παρουσιάζει μεγαλύτερη απορρόφηση, με αποτέλεσμα οι περιεμφυτευματικοί ιστοί να είναι πλέον πολύ κοντά στους μύες των χειλιών και του μάγουλου.

Τελευταία συναντάμε όλο και πιο συχνά τέτοια προβλήματα και στην άνω γνάθο. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλο και περισσότερο εφαρμόζουμε τις αναπλαστικές τεχνικές για την αναγέννηση οστού, όπου κατά τους χειρισμούς των ούλων μπορεί να δημιουργηθεί ουλοβλεννογόνιο πρόβλημα.

Αναγέννηση οστού και ελεύθερο ουλικό μόσχευμα

Και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα και να αποκαταστήσουμε τη φυσιολογική υφή και σχήμα των ούλων γύρω από τα εμφυτεύματα.

Χάρη στο ελεύθερο ουλικό μόσχευμα μπορούμε ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις να αντιμετωπίσουμε τα ουλοβλεννογόνια προβλήματα και να διασφαλίσουμε την υγεία και σωστή λειτουργία των εμφυτευμάτων.

" Για χρόνια δεν τολμούσα να χαμογελάσω Τα ούλα μου είχαν υποχωρήσει και δεν ήθελα να βάλω οδοντοστοιχία. Χάρη στις εξελιγμένες τεχνικές, αναγεννήσαμε την γνάθο και τα ούλα και απέκτησα και πάλι όμορφα, φυσικά δόντια. Πετάω από την χαρά μου! "
Μαριάννα Α.
★★★★★

Αναγέννηση ιστών και εμφυτεύματα δοντιών

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;