Ένα πλάγιο εμφύτευμα

Χαμογελάστε και πάλι με αυτοπεποίθηση!

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή όταν λείπει ένα μεμονωμένο δόντι στην πλάγια περιοχή της άνω γνάθου
Η απώλεια ενός δοντιού στην άνω γνάθο πάντα δημιουργεί ένα αισθητικό πρόβλημα. Ακόμα και όταν χαθεί ένα δόντι στην πλάγια περιοχή, η αισθητική του χαμόγελου επηρεάζεται άμεσα.

 

Έλλειψη ενός πλάγιου δοντιού

 

Με ένα μονήρες εμφύτευμα δοντιού μπορούμε να κλείσουμε το κενό. Η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι επεμβαίνουμε εκεί που υπάρχει το πρόβλημα και δεν χρειάζεται να τροχίσουμε και να αδυνατήσουμε τα πλαϊνά δόντια, όπως χρειάζεται για την κατασκευή μιας γέφυρας.

 

Εμφυτεύματα δοντιών και απώλεια ενός δοντιού

Η απώλεια ενός μεμονωμένου δοντιού στην άνω γνάθο, μπορεί να μην φαίνεται στην αρχή ως μια σοβαρή απώλεια.
Η αλήθεια είναι ότι λίγο μετά αρχίζουν αλυσιδωτές αλλαγές στη θέση και λειτουργία των διπλανών δοντιών και του υπόλοιπου στόματος.

 

Συνέπειες από την απώλεια ενός δοντιού

 

Τα δόντια αρχίζουν σταδιακά να μετακινούνται και να παίρνουν κλήση, σε μια προσπάθεια να κλείσουν το κενό. Έτσι σταδιακά αλλοιώνεται η διάταξη των δοντιών και αποσυντονίζεται η αρμονική λειτουργία του στόματος.
Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι ενώ στην αρχή έχουμε  ένα προβληματικό σημείο – το κενό-  μέσα σε λίγο καιρό μπορεί να έχουμε δέκα προβληματικά σημεία – τα υπόλοιπα δόντια που μετακινήθηκαν.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Ψηφιακός Προγραμματισμός

Ακόμα και όταν σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε ένα μεμονωμένο εμφύτευμα στην άνω γνάθο είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτούμε την τομογραφία κωνικής δέσμης CBCT.

Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε μια καθαρή εικόνα για τις διαστάσεις της γνάθου και την ποιότητα του οστού.
Όσον αφορά τις ανατομικές ιδιαιτερότητες της άνω γνάθου, μπορούμε να εκτιμήσουμε τη θέση και το μέγεθος του ιγμορείου σε σχέση με το σημείο της μελλοντικής εμφύτευσης.

 

Ένα πλάγιο εμφύτευμα – ψηφιακός προγραμματισμός

 

Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κάποιο οστικό έλλειμμα στην περιοχή με το CBCT μπορούμε με ακρίβεια να υπολογίσουμε και να προγραμματίσουμε μια οριζόντια οστική αναγέννηση ή μια ανάπλαση σε ύψος, όπως μια ανύψωση ιγμορείου – Sinus Lift.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Εμφύτευση

Για να αποκαταστήσουμε ένα μεμονωμένο δόντι έχουμε πολλές επιλογές με τα σύγχρονα εμφυτεύματα δοντιών. Υπάρχουν πλέον εμφυτεύματα μεγαλύτερης διαμέτρου, τα οποία προσομοιάζουν τις μεγαλύτερες ρίζες των οπίσθιων δοντιών, ενώ σε περίπτωση ιδιαίτερα μαλακού οστού μπορούμε με τα σύγχρονα ριζόμορφα εμφυτεύματα να πετύχουμε μια καλή αρχική σταθερότητα.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – ένα πλάγιο εμφύτευμα στην άνω γνάθο

 

Τα εμφυτεύματα δοντιών μας βοηθούν να κλείσουμε τα κενά και να διατηρήσουμε τη λειτουργία του στόματος ανεπηρέαστη.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Οστική Αναγέννηση

Μια εμφύτευση μας βοηθά όχι μόνο να αναπληρώσουμε κάποιο δόντι σε ένα ήδη υπάρχον κενό, αλλά και όταν θα πρέπει να γίνει εξαγωγή σε ένα δόντι που δεν μπορούμε πια να σώσουμε.
Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να εφαρμόσουμε την άμεση εμφύτευση, την τοποθέτηση δηλαδή του εμφυτεύματος αμέσως μετά την εξαγωγή του δοντιού
Ακόμα και αν η γνάθος αρκεί για να δεχθεί ένα εμφύτευμα ικανοποιητικό σε μήκος και σε πλάτος, παρ’ όλα αυτά χρειάζεται παράλληλα να κάνουμε και μια οστική αναγέννηση για αισθητικούς λόγους.

 

Χάρη στα σύγχρονα οστικά μοσχεύματα και τις εκλεπτυσμένες αναγεννητικές τεχνικές μπορούμε παράλληλα με μια εμφύτευση να προλάβουμε τη συρρίκνωση του οστού και να διατηρήσουμε το σχήμα της γνάθου αναλλοίωτο.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Άμεση φόρτιση

Η άμεση φόρτιση με τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος με την οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μεμονωμένο δόντι τη στιγμή της εμφύτευσης
Πρόκειται για μια εξειδικευμένη τεχνική και την οφείλουμε στα νέα, εξελιγμένα εμφυτεύματα δοντιών και τις σύγχρονες τεχνικές εμφύτευσης.

 

Ένα πλάγιο εμφύτευμα – άμεση φόρτιση

 

Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτή την τεχνική πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Πολύτιμη βοήθεια είναι οι σύγχρονες απεικονιστικές μέθοδοι και το CBCT. Στον κατάλληλο υποψήφιο μπορούμε μέσα σε λίγη ώρα να προσφέρουμε ένα γρήγορο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

 

" Συνειδητοποίησα ότι είχα να γελάσω για πολλά χρόνια. Έκρυβα το στόμα με το χέρι μου, φοβόμουν να μιλήσω, δεν έβγαινα έξω. Ευτυχώς που το πήρα απόφαση! Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα ξεκινούσα μια νέα, χαρούμενη ζωή. "
Δανάη Σ.
★★★★★

Εμφυτεύματα δοντιων & Μασητική ικανότητα

Θέλετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού;

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Ανύψωση ιγμορείου

Στην πλάγια περιοχή της άνω γνάθου υπάρχει μια στενή ανατομική σχέση ανάμεσα στο οστό της γνάθου και το ιγμόρειο. Πολλές φορές συμβαίνει το ιγμόρειο να βρίσκεται χαμηλά και έτσι να μην αρκεί το ύψος της γνάθου για μια εμφύτευση.
Μια από τις πιο διαδεδομένες και σίγουρες αναγεννητικές είναι η ανύψωση ιγμορείου – Sinus Lift.

 

Ένα πλάγιο εμφύτευμα – ανύψωση ιγμορείου

 

Μπορούμε ακόμα και για ένα δόντι να εφαρμόσουμε τη σύγχρονη αυτή τεχνική αναγέννησης οστού και να δημιουργήσουμε την κατάλληλη υποδομή για μια σταθερή αποκατάσταση.

Πολύτιμο συμπλήρωμα σε μια ανύψωση ιγμορείου είναι η τελευταία εξέλιξη της βιο-τεχνολογίας με το a-PRF. Οι αυξητικοί παράγοντες που συλλέγουμε από το αίμα απελευθερώνονται σταδιακά στην περιοχή της αναγέννησης πολλαπλασιάζοντας έτσι την αναγεννητική και επουλωτική ικανότητα του οργανισμού

 

Ανύψωση ιγμορείου και ένα πλάγιο εμφύτευμα

 

Ακόμα και για ένα δόντι μπορούμε να αναγεννήσουμε τους ιστούς για μια σταθερή αποκατάσταση με ένα εμφύτευμα δοντιού, διατηρώντας έτσι τη λειτουργία και την αισθητική του χαμόγελου αναλλοίωτη.

 

Εμφυτεύματα δοντιών – Προσθετική αποκατάσταση

Όσον αφορά την προσθετική αποκατάσταση, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης μπορούμε να κατασκευάσουμε μια κοχλιούμενη, ή μια συγκολλούμενη αποκατάσταση.

 

Ένα πλάγιο εμφύτευμα – προσθετική αποκατάσταση

 

Οι εξελίξεις στην σύγχρονη οδοντιατρική τεχνολογία των εμφυτευμάτων και οι νέες πορσελάνες έχουν εξαιρετικές βιολογικές και οπτικές ιδιότητες που μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκαθιστούμε ένα μεμονωμένο κενό στην άνω γνάθο με απόλυτα φυσικό τρόπο.

 

Μονήρες Εμφύτευμα Δοντιού – Πλεονεκτήματα και εφαρμογές

Με ένα μεμονωμένο οδοντικό εμφύτευμα ( μονήρες εμφύτευμα ) μπορούμε να κλείσουμε ένα, δύο ή ακόμα και περισσότερα μεμονωμένα κενά στο στόμα.
Είναι ένας βιολογικός και συντηρητικός τρόπος για να κλείσουμε τα κενά στο στόμα ενός ενήλικα, που με τα χρόνια έχει υποστεί κάποιες απώλειες.

 

Μονήρη εμφυτεύματα και περισσότερα κενά

 

Τα εμφυτεύματα δοντιών προσφέρουν πολύτιμη προσφορά και σε άτομα νεαρής ηλικίας. Η πιο συνηθισμένη αιτία για την ύπαρξη κενών στο στόμα είναι η συγγενής έλλειψη δοντιών.

 

Μονήρη εμφυτεύματα και συγγενής έλλειψη δοντιών

 

Ειδικά σε περιπτώσεις όπου λείπουν περισσότερα δόντια, δεν τροχίζουμε, αντιθέτως  προστατεύουμε τα φυσικά δόντια και τα διατηρούμε ανέπαφα με τα εμφυτεύματα δοντιών.  Με αυτό τον βιολογικό και συντηρητικό τρόπο κλείνουμε τα κενά και επαναφέρουμε τη φυσικότητα και την αισθητική στο χαμόγελο.